Головна Блог Новини "Суддя" Сергій Кононенко "пропонував співпрацю, підкріплену сексуальними стосунками".Тому ВАКС посадив його на 7 років з конфіскацією

"Суддя" Сергій Кононенко "пропонував співпрацю, підкріплену сексуальними стосунками".Тому ВАКС посадив його на 7 років з конфіскацією

29.08.2022
Переглядів : 10069

Вищий антикорупційний суд визнав винним у хабарництві суддю Ленінського райсуду Полтави Сергія Кононенка і призначив йому 7 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 17 серпня.

Кононенка звинувачували, що він двічі отримував винагороду за судові рішення — 3 і 5 тисяч гривень.

Перший епізод — цивільна справа за позовом до виконавчого комітету Полтавської міської ради про визнання права власності на самочинно збудований гараж.

Вспомните новость: "Судья" - беспредельщик Сергей Лазюк осуждён через 7 лет после того как взял взятку.

19 травня 2017 р. суддя повідомив про видалення до нарадчої кімнати для прийняття рішення. А 25 травня узяв від представниці позивача напівпрозорий паперовий конверт, в якому був диск і гроші, запевнивши, що позов можна вважати вирішеним.

За версією обвинувачення, попередньо суддя показав юристці клаптик паперу, на якому написав 3000.

Але суд визнав доведеним факт отримання лише 500 гривень, оскільки саме цю купюру помітно на відеозаписі НСРД. Видно, що суддя перевертає конверт і бачить у ньому купюру 500 гривень, показує на конверт пальцем, активно жестикулює, а потім виходить із кімнати. За пару хвилин суддя повертається і віддає конверт, в якому є тільки диск, а грошей нема. Можна припустити, що гроші були складені і решта знаходились під верхньою купюрою, але доказів цього не вистачало.

Після даного випадку суддю не затримали і НСРД не зупинили. Юристка продовжила документувати Кононенка. А той, у свою чергу, запропонував їй співпрацю — він скеровує до неї потенційних клієнтів, а вона отримує від них гроші за потрібні судові рішення. Цю винагороду юристка і суддя ділитимуть 50х50. Суддя нібито говорив, що для більшої довіри їм треба перебувати у сексуальних стосунках. Але жінка відмовилась, пояснюючи, що вже має чоловіка, і погодившись тільки на “співпрацю” щодо плати за судові рішення.

У серпні 2017-го юристка подала до суду позов в інтересах своєї клієнтки про стягнення 100 тисяч гривень боргу. При цьому Кононенко проконсультував, що треба зробити, щоб справа потрапила саме до цього. Йшлося про так звану «процесуальну шикану» — подання кількох позовів, які містили недоліки і не могли б розглядатися без виправлення. Один із позовів мав потрапити до судді Кононенка, а інші були б залишені без розгляду.

Суддя начебто оцінив свої послуги у 10 тисяч гривень, тобто 10% від суми позову. Але пізніше з огляду на легкість справи зменшив свої вимоги до 5 тисяч: «за половинку зробим».

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст