Головна Блог Новини Суд взяв під варту Лукаш, проте відпустив під домашній арешт Корбана

Суд взяв під варту Лукаш, проте відпустив під домашній арешт Корбана

06.11.2015
Автор:
Переглядів : 1717

Печерський районний суд Києва сьогодні, 6 листопада, ухвалив рішення заарештувати на два місяці колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш, яка була затримана вчора, 5 листопада, призначивши при цьому заставу у розмірі 5 млн 115 тис. гривень. Відповідне рішення оголосив суддя.

"Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одночасно визначити запобіжний захід у вигляді застави для забезпечення виконання Лукаш О.Л. ... Розмір застави визначити у 4 тисячі 200 мінімальних заробітних плат - 5 мільйонів 115 тисяч", - оголосив головуючий суддя.

Згадайте новину: Олену Лукаш - колишнього міністра юстиції в уряді Азарова вже теж офіційно підозрюють

Відповідно до рішення, Лукаш має внести заставу протягом п'яти днів.

Нагадаємо, Служба безпеки України вчора, 5 листопада, затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. У відомстві повідомили, що Лукаш була затримана в ході спецоперації за участю контррозвідки. При цьому екс-міністр заявила, що Генеральній прокуратурі України раніше було відомо місце її перебування.

Увечері 5 листопада Генеральна прокуратура України повідомила Олені Лукаш про підозру у привласненні 2,5 млн грн державних коштів.

Сьогодні в ході суду п'ять народних депутатів від фракції "Опозиційний блок" попросили суд відпустити Олену Лукаш на поруки.

Дивиться відео: Повідомлення про підозру у вчиненні злочину колишньому міністру юстиції Лукаш

Джерело: РБК

З іншого боку Печерський районний суд ухвалив щодо лідера політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадія Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці.

"Термін дії домашнього арешту та обов'язки покладені судом, визначити в межах двох місяців, до 31 грудня 2015 року включно", - оголосила ухвалу суду Цокол.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст