Головна Блог Новини Суд виправдав мера Одеси Труханова: його вина недоведена

Суд виправдав мера Одеси Труханова: його вина недоведена

10.07.2019
Автор:
Переглядів : 2198

Малиновський суд Одеси виніс виправдувальний вирок у справі проти мера Геннадія Труханова та ще семи осіб.

Трансляція засідання відбувалася на Youtube-каналі «Судова влада України».

Суддя підкреслив, що обвинувачення має бути доведене поза розумним сумнівом, а докази мають бути здобуті у законний спосіб.

Суд вважає, що, за результатами судового розгляду, вина всіх восьми осіб, включно з Трухановим, не доведена. Їх визнали невинуватими у зв’язку з недоведеністю, що в діяннях обвинувачених є склад кримінального правопорушення.

Суд прийшов до висновку про недоведеність поза розумним сумнівом злочинного умислу обвинувачених, зловживання службовим становищем з метою заволодіння коштами, не встановив факт попередньої змови обвинувачених.

Надані стороною обвинувачення матеріали НСРД визнані недопустимими у зв’язку з порушенням КПК під час їх отримання та не містять розмов, листування чи інших повідомлень інформаційного характеру, які б підтверджували факт змови.

Жоден зі свідків не повідомив про факт змови обвинувачених та посадових осіб міськради.

На допиті в суді депутати Одеської міської ради говорили, що у 2016 році на позачерговій сесії голосували за придбання приміщення, керуючись особистими переконаннями, а саме доцільністю розміщення органів міської влади в одній будівлі. Депутати підтвердили, що їх не обмежували в ознайомленні з документами щодо об’єкта. Суд на підставі показань свідків зробив висновок, що виступи на позачерговій сесії мера Труханова, його заступника Вугельмана і керівника Департаменту комунальної власності Спектора не вплинули на депутатів при прийнятті рішення, а тому не можуть вважатися такими, що поширені з метою введення депутатів в оману.

Труханов в засіданні говорив, що власника фірми-продавця Загодіренка і оцінювача будівлі Богданову вперше побачив у суді. Придбання будівлі виходить за межі його повноважень

Інші обвинувачені з числа посадовців мерії також заперечували надання вказівок підлеглим.

Павло Загодіренко, засновник фірми-продавця, заперечував будь-які домовленості. З його слів, відносини з мерією були виключно ділові.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст