Головна Блог Новини Суд відмовився скасувати указ Порошенка щодо заборони «ВКонтакте»

Суд відмовився скасувати указ Порошенка щодо заборони «ВКонтакте»

15.06.2017
Переглядів : 1090

Вищий адміністративний суд України відмовився визнати неправомірним і скасувати указ президента України Петра Порошенка щодо заборони російських соціальних мереж «ВКонтакте» й «Однокласники».

«Я очікував будь-якого рішення. Для мене очевидно, що обмежено свободу вираження поглядів і переконань», – сказав позивач, студент Микита Євстіфеєв.

Позивач у скарзі, поданій до ВАСУ, просив визнати недійсними кілька пунктів рішення РНБО, яке ввів у дію своїм указом Порошенко, зокрема ті, що стосуються заборони сайтів групи Mail.Ru, соцмереж «ВКонтакте» й «Одноклассники».

Вспомните новость: Неужели это случилось: Указом президента запрещается 1С и блокируются доступы к ВК, Одноклассники, «Яндекс», mail.ru ? Что дальше…

15 травня президент України Петро Порошенко указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. У списку 468 юридичних осіб – зокрема сайти групи Mail.Ru, сервіси «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», «Однокласники». Згідно з указом, інтернет-провайдери зобов’язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів. Тоді також у Раді національної безпеки і оборони України заявили, що через російські соцмережі ведеться інформаційна агресія проти України.

Джерело: Радіо Свобода

Вспомните новость: Шкиряк призывает заблокировать в Украине соцсети "Одноклассники" и "ВКонтакте

В Росії працюють над забороною всіх шляхів доступу до заблокованих сайтів

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст