Головна Блог Новини Суд підтвердив законність націоналізації Одеського НПЗ

Суд підтвердив законність націоналізації Одеського НПЗ

20.05.2018
Переглядів : 1156

Окружний адміністративний суд Києва відхилив позов Одеського нафтопереробного заводу і ТОВ "Енергія і газ Україна" про скасування рішення Кабінету Міністрів щодо їх передачі в управління Фонду державного майна, йдеться у статті epravda.com.ua.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Раніше суд встановив, що комплекси Одеського НПЗ і ТОВ "Енергія і газ Україна" використовувалися по так званій схемі олігарха Сергія Курченка, виконуючи функцію бази фіктивної перевалки нафтопродуктів, які насправді реалізовувалися на території України.

Згадайте новину: Суд конфисковал у Курченко Одесский НПЗ

Це призвело до несплати понад 2 млрд грн до державного бюджету, підкреслює прокуратура.

Відзначається, що в зв'язку з цим суд прийняв рішення конфіскувати все майно підприємств в дохід держави в особі Кабінету міністрів.

У свою чергу Кабмін передав майно НПЗ ТОВ "Енергія і газ Україна" в управління ФДМУ.

ГПУ повідомляє, що, незважаючи на рішення суду і вступ його в силу, зазначені підприємства подали судовий позов про скасування рішення уряду, "чим фактично заперечили придбання державою права власності".

Однак суд повністю відхилив позовні вимоги, заявили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 22 квітня 2017 року за клопотанням прокуратури судом арештовано колишнього заступника генерального директора з поставок ПАТ "Одеський НПЗ".

Загалом під час розслідування прокуратура Одещини спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій "схемі Курченка".

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст