Головна Блог Новини Суд лишив синові кума Ющенка Павла Аржевітіна незаконно приватизовані 5 гектарів лісу за строком давності

Суд лишив синові кума Ющенка Павла Аржевітіна незаконно приватизовані 5 гектарів лісу за строком давності

12.07.2018
Переглядів : 1431

Суд відмовив у позові заступника прокурора Київської області про витребування 4,9 га у сина колишнього нардепа Павла Аржевітіна. Фото: Антикор

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення Обухівського суду Київської області від 12 червня. Повний текст рішення оприлюднений тільки 6 липня.

За інформацією прокуратури, вартість об'єданої земельної ділянки - близько 1,7 млн грн.

У 2007 році Київська облдержадміністрація вилучила землю у ДП «Київське лісове господарство» і передала у приватну власність п'ятьом громадянам для особистого селянського господарства без права вирубки дерев.

У 2008 році ці майже 5 га були проданій одній особі. А у квітні 2016-го об'єднану ділянку купив Павло Аржевітін.

Вспомните новость: Луценко о решениях суда по "налоговикам Клименко": "Еще одно милосердное решение и я начну переживать за пожарное состояние на Печерске"

На думку прокурора, земля вибула з державної власності з порушенням законодавства.

Спірні земельні ділянки розташовані в єдиному лісовому масиві Козинського лісництва.

Відповідно до положень Земельного кодексу, зміна цільового призначення земель, зайнятих лісами, проводиться з урахуванням висновків органів виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища та лісового господарства.

Суд погодився, що землю передали у приватну власність для сільськогосподарських потреб з порушенням порядку зміни цільового призначення.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст