Головна Блог Новини Що вирішив арбітраж в Гаазі про активи "Нафтогазу" в Криму

Що вирішив арбітраж в Гаазі про активи "Нафтогазу" в Криму

02.03.2019
Автор:
Переглядів : 1600

Компанія "Нафтогаз України" заявила, що здобула проміжну перемогу в арбітражному трибуналі в Гаазі в позові проти Росії про стягнення збитків у зв'язку з втратою активів в анексованому Росією Криму.

"Міжнародний трибунал ухвалив рішення на користь Нафтогазу, і постановив, що Російська Федерація, відповідно до двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією, є відповідальною за незаконне захоплення активів Нафтогазу в Криму", - йдеться в повідомленні компанії.

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що тепер Росія, як держава, яку визнали винною у втраті українських активів, повинна надати "Нафтогазу" компенсацію.

Експерти "Нафтогазу" оцінюють вартість експропрійованих в Криму активів щонайменше у 5 млрд доларів США.

Пан Коболєв заявив, що остаточна сума буде предметом наступного слухання, яке очікується цього року.

Він пояснив, що "Нафтогаз" очікує на рішення суду про суму компенсації наприкінці 2019-на початку 2020 року.

За підрахунками комерційного директора компанії Юрія Вітренка, з урахуванням відсотків загальна сума компенсації має скласти 8 млрд доларів.

У прес-службі міністерства юстиції Росії заявили, що російська сторона не згодна з рішенням гаазького арбітражу.

"Російська Федерація у відповідному розгляді не брала участі і не визнає часткове рішення у зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову НАК "Нафтогаз" та інших до Російської Федерації", - йдеться в повідомленні російського мін'юсту.

Згадайте новину: Голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний: Ми будемо вишукувати майно РФ по всьому світі, накладати арешт і реалізовувати

Що втратив "Нафтогаз" у Криму?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст