Головна Блог Новини Що відомо про обраного главою Держбюро розслідувань Романа Трубу

Що відомо про обраного главою Держбюро розслідувань Романа Трубу

19.11.2017
Переглядів : 1618

Конкурсна комісія сьогодні, 16 листопада, вибрала з 19 кандидатів-фіналістів на посаду директора Державного бюро розслідувань екс-прокурора та юриста Романа Трубу. За нього проголосували всі дев'ятеро членів комісії, які ухвалили рішення рекомендувати прем'єр-міністру призначити Трубу на цю посаду. "ГОРДОН" розповідає, що відомо про кандидата.

Юрист і колишній співробітник Генпрокуратури Роман Труба переміг у конкурсі на посаду глави Державного бюро розслідувань України – нового органу, який відповідатиме за досудові розслідування особливо тяжких злочинів і фактів корупції, скоєних високопосадовцями, зокрема президентом, нардепами, членами Кабміну і силовиками.

Згадайте новину: Луценко: Держбюро розслідувань запрацює наприкінці 2018 року

За кандидатуру Труби віддали голоси всі члени конкурсної комісії. На цьому ж засіданні вони обрали першим заступником директора ДБР Ольгу Варченко (зараз вона обіймає посаду начальника управління в Генпрокуратурі), а заступником – Олександра Буряка (зараз він – заступник прокурора міста Києва).

Призначає кандидата на посаду глави ДБР президент за поданням прем'єр-міністра, на чиє ім'я комісія протягом трьох днів має підготувати своє подання.

Перед конкурсом, як і інші кандидати, Труба подав біографічну довідку, яку опубліковано на сайті Кабміну (за винятком особистої інформації, яку приховано), та декларацію, вона доступна в Єдиному держреєстрі декларацій.

Біографія

Роман Труба в 1997 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету імені Франка за спеціальністю "правознавство" і здобув кваліфікацію юриста.

Після закінчення вишу і до квітня 2015 року працював в органах прокуратури: починав стажистом на вакантній посаді помічника прокурора Франківського району міста Львова і дослужився до начальника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України. У ГПУ працював за генпрокурора Віталія Яреми.

У грудні 2003-го – січні 2004 року був юрисконсультом підприємства "Технореммаш".

Із травня 2015 року і до моменту подавання документів на конкурс працював керівником департаменту ТОВ "Юридична компанія "Сектор права".

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст