Головна Блог Новини САП закрила справу Довгого, не знайшовши складу злочину

САП закрила справу Довгого, не знайшовши складу злочину

28.12.2017
Переглядів : 1526

Справу проти нардепа закрили 22 грудня

Кримінальне провадження щодо народного депутата Олеся Довгого закрито через те, що НАБУ і САП вичерпали можливості доказової бази, щоб установити провину нардепа. Про це йдеться в постанові Спеціальної антикорупційної прокуратури, датованій 22 грудня 2017 року, яка потрапила до рук LB.ua.

Згадайте новину: Генпрокурор Луценко направив у Раду подання на притягнення народного депутата Довгого до кримінальної відповідальності

«У зв'язку з десятирічною давністю подій, які є предметом дослідження в кримінальному провадженні, а також зі знищенням електронної системи інформаційного забезпечення Київради, враховуючи свідчення більшості свідків у кримінальному провадженні та у зв'язку з відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення провини Довгого О.С. у суді», - йдеться в постанові. (Нагадаємо, під час Революції Гідності будівлю КМДА захопили мітингувальники, - Ред.).

При цьому в ГПУ посилаються на практику Європейського суду з прав людини, зокрема на справу «Фокс, Кемпбелл і Гартлі проти Сполученого Королівства», й аналогічну справу, яку заслуховували в Іспанії.

Вспомните новость: Юра и снова прокол: Комитет не поддержал представление о снятии неприкосновенности с О.Довгого!

«З огляду на вищевикладене, беручи до уваги об'єктивну неможливість збору необхідної доказової бази, яка переконливо доводила б причетність Довгого О.С. до скоєння злочину, керуючись ст. 62 Конституції України, ст.ст. 2, 9, 36, 42, 110, 284 КПК України, [начальник третього відділу САП] ухвалив: кримінальне провадження в частині підозри Довгого О.С. до причетності скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України, закрити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України - у зв'язку з тим, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати», - йдеться в постанові.


Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада підтримала зняття недоторканності з нардепа Олеся Довгогоі надала згоду на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст