Головна Блог Новини Рік генпрокурора Луценка у справах, Facebook-звітах і книжках

Рік генпрокурора Луценка у справах, Facebook-звітах і книжках

12.05.2017
Автор:
Переглядів : 895

Перший в історії України генпрокурор без юридичної освіти за рік роботи запам'ятався гучними справами, Facebook-звітами про корупціонерів, а також хизуванням прочитаними книжками.

12 травня 2016 року Верховна Рада призначила генпрокурором України тоді голову фракції БПП у парламенті Юрія Луценка.

До того закон вимагав, щоб кандидат у генпрокурори мав вищу юридичну освіту. Оскільки пан Луценко такої не мав, то цю норму спеціально змінили.

Під час призначення Юрій Луценко пообіцяв боротись з корупцією, бути незалежним та покарати колишню команду Віктора Януковича.

Частину своїх обіцянок він почав виконувати, але на його адресу лунає досить багато критики, зокрема і щодо політичної ангажованості.

Антикорупційні змагання і НАБУ

З перших днів у ГПУ на чолі з Юрієм Луценком зав'язалось своєрідне змагання з новоствореним антикорупційним бюро.

Обидві структури наввипередки затримували на хабарах чиновників різного калібру і поспішали викладати у Facebook фотографії затриманих та акуратно розкладених десятків тисяч доларів та євро хабарів.

Між структурами почались суперечки щодо підслідності.

НАБУ має займатись найвищими чиновниками, а тому часто дорікало прокуратурі, що вони брались за людей не "свого калібру". Через що, мовляв, справи можуть розвалитись у суді.

§ Новинський: "найправославніший" олігарх України

Доходило і до "гарячої фази" протистояння, коли ГПУ проводила обшуки в офісі НАБУ, а бюро звинуватило прокуратуру в незаконному утримуванні своїх співробітників.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст