Головна Блог Новини Реванш старої системи через нелюстрованих суддів: чи повернеться міліція?

Реванш старої системи через нелюстрованих суддів: чи повернеться міліція?

08.04.2016
Переглядів : 1795

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє, що реформу поліції можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестацію. Про це Деканоїдзе заявила в інтерв’ю журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

«Я відчуваю реванш міліції, реванш тих співробітників, які не пройшли переатестацію. Майже всі вони звернулися до суду. Конвеєром відбуваються закриті засідання, і я дуже боюся, що стара суддівська система зробить усе, щоб знищити реформу поліції», – зазначила вона.

Глава Нацполіції повідомила, що уже є два рішення суду про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестацію.

Згадайте новину: Перше рішення суду про поновлення на посаді працівника поліції, який не пройшов атестацію. Суд проти люстрації!

«Однак таких рішень може бути більше, бо оскарження рішень переатестаційних комісій у судах розпочалися лише три тижні тому. Люди, які займалися вимаганням, бандитизмом, не можуть знайти себе поза міліцейською системою, вони прагнуть повернутися, щоб займатися цим уже в оновленій поліції», – додала Деканоїдзе.

29 березня суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда заборонив журналістам програми «Схеми» фільмувати засідання, де оскаржувалося рішення про звільнення працівників внутрішніх справ, які не пройшли переатестацію. Суддя також пригрозив журналістам адміністративною відповідальністю після того, як вони попросили пояснити, чому забороняють проводити відеофіксацію.

Переатестація працівників Нацполіції розпочалася 18 листопада 2015 року. Вона передбачає написання тесту на загальний рівень аналітичних навичок працівника, професійний тест на знання законів та співбесіду.

Згадайте новину: Колишній генпрокурор Ярема: «Звільнено 80% київських міліціонерів і в січні 2016 року в Києві викрадено 31 автомобіль – це абсолютний рекорд»!

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ ЖОРСТКО ВІДПОВІВ НА ЗАЯВУ ХатіЇ Деканоїдзе:

У Вищому адміністративному суді України назвали безпідставною заяву керівника Національної поліції Хатії Деканоідзе про зрив реформи правоохоронних органів через поновлення судами на роботі непереатестованих міліціонерів.

У зв’язку з цим Вищий адміністративний суд України наголошує, що, відповідно до ст. 8 Конституції України, у державі визнається і діє принцип верховенства права. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується. Відповідно до статті 55 Конституції, права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст