Головна Блог Новини Рада хоче збільшити розмір аліментів на утримання дитини

Рада хоче збільшити розмір аліментів на утримання дитини

20.10.2016
Переглядів : 1266

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект щодо збільшення розміру аліментів на утримання дитини та спрощення механізму прийняття судового рішення щодо стягнення аліментів.

“За” законопроект №4928 проголосували 244 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроектом насамперед, пропонується спростити механізм прийняття судового рішення щодо стягнення аліментів.

Зокрема, пропонується встановити право того з батьків, з яким проживає дитина, визначати спосіб стягнення аліментів та отримувати в порядку спрощеного судочинства аліменти в розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку у разі визначення розміру аліментів як частки від заробітку (доходу) матері, батька дитини, або у розмірі п’ятдесят відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо заявлено вимогу про індексацію аліментів, присуджених у твердій грошовій сумі.

Джерело: Економічна Правда

Пользуйтесь консультацией: Все "за" и "против" недвижимости вместо алиментов

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст