Головна Блог Новини Рада частково виправила новий КПК, суттєво спростивши роботу слідчих

Рада частково виправила новий КПК, суттєво спростивши роботу слідчих

22.03.2018
Переглядів : 1563

Верховна Рада ухвалила законопроект №8151, який скасовує норму нового Кримінального процесуального кодексу, що блокувала роботу слідчих.

За відповідне рішення проголосували 256 народних депутатів.

Автор проекту Олена Сотник сказала, що її пропозиція виправить важливий недолік нового Кримінального процесуального кодексу, який діє з 16 березня, – це необхідність для слідчих і прокурорів отримувати дозволи на слідчі дії лише в судах за місцем реєстрації органу досудового розслідування.

За її словами, така норма в КПК заблокувала правоохоронну роботу.

Згадайте новину: Антикорупційний суд в Україні: болісне народження

Тепер правоохоронним органам дозволено подавати свої клопотання до судів за місцем проведення слідчих дій, що суттєво прискорить розслідування.

За словами депутата Мустафи Найєма, цей законопроект лише частково виправляє проблеми з новим кодексом.

Він зауважив, що відтепер слідчим не потрібно буде їхати 100-200 кілометрів, щоб отримати дозвіл на звичайну експертизу.

Також законопроект прокоментував у Facebook народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, цей закон виправляє маніпуляції, допущені Верховною Радою під час голосування за пакет нових процесуальних кодексів 3 жовтня 2017 року.

"Через ці помилки з 16 березня слідчі і прокурори, які працюють, наприклад, в місті Ізмаїлі Одеської області, з будь-якого питання, що вимагає рішення суду, повинні їхати до Одеси за 250 кілометрів", - пише нардеп.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст