Головна Блог Новини МВС має намір скоротити термін дії водійського посвідчення до двох років

МВС має намір скоротити термін дії водійського посвідчення до двох років

11.11.2017
Переглядів : 1300

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Міністерство внутрішніх справ має намір скоротити термін дійсності перших водійських прав до двох років.

Про це він повідомив в ході засідання Кабінету міністрів в ефірі одного з телеканалів.

"Наступна наша пропозиція – внести зміни в порядок видачі посвідчень водія, якими передбачити, що термін дії водійського посвідчення, яке отримала особа вперше, становить два роки", – зазначив Аваков.

Згадайте новину: За несплату аліментів хочуть забороняти виїзд за кордон та позбавляти водійських прав

За його словами, якщо протягом цих двох років особа вчиняє не більше двох адмінпорушень у сфері безпеки дорожнього руху, то після закінчення дворічного терміну їй видається посвідчення терміном на 30 років без складання додаткових іспитів.

Однак, якщо особа здійснить більше двох адмінпорушень у сфері дорожнього руху протягом двох років вона буде зобов’язана повторно здати відповідний іспит на право керування транспортним засобом для отримання посвідчення водія на 30 років.

Користуйтеся консультацією: Отримання та заміна посвідчення водія 2017: процедура і ціна

Раніше повідомлялося, що підозрювані в розтраті 14 млн гривень при закупівлі рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ встигли перевести в готівку всі гроші й на частину із них пошити рюкзаки.

Користуйтеся консультацією: Водійські посвідчення нових зразків: чого чекати українським водіям?

Джерело: ЮА1 Медіа

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст