Головна Блог Новини Прописка через інтернет

Прописка через інтернет

25.10.2018
Переглядів : 2188

В Україні пропонують спростити реєстрацію місця проживання

Народні депутати зареєстрували законопроект «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», покликаний дерегулювати послугу реєстрації місця проживання. Документ був розроблений Офісом реформування адміністративних послуг.

«Наразі процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у помешканні і збирати ряд довідок та підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви», — пояснив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Народний депутат Сергій Березенко зазначив, що нова система зробить послугу реєстрації місця проживання доступною онлайн та скасовує додаткові документи і довідки.

«Відповідно до положень законопроекту, заяву на реєстрацію місця проживання можна буде подати звичайним способом в органі реєстрації або ЦНАП, але тепер послуга реєстрації місця проживання стане доступною і через інтернет», — зазначив він.

Згідно з проектом закону, для реєстрації або зняття з реєстрації подаватиметься тільки одна заява; не потрібні жодні документи та погодження; внесення відміток до паспортів про місце проживання буде не обов’язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням особи.

Проектом закону скасовується паперовий документообіг; усувається необхідність подавати громадянам довідки про місце проживання або склад сім’ї; виключається можливість дублювання реєстрації у різних реєстрах територіальних громад.

Вспомните новость: Прописка «автоматом» – регистрировать место жительства украинцев будут по-новому

Органи будуть обмінюватися інформацією про місце проживання без залучення особи, а інформація про місце проживання відповідатиме дійсності на момент її запиту.

В автоматичному режимі реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання здійснюватиметься на підставі відомостей з державного реєстра актів цивільних станів.

Встановлюється, що факт реєстрації не є підставою набуття особою або позбавлення її будь-яких прав на житло та інше майно, що знаходяться за адресою зареєстрованого або знятого з реєстрації місця проживання.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст