Головна Блог Новини Прокурори зачитали Лавриновичу обвинувальний акт, в адвоката 40 зауважень

Прокурори зачитали Лавриновичу обвинувальний акт, в адвоката 40 зауважень

18.10.2018
Переглядів : 2288

17 жовтня в Подільському суд Києва оголосили обвинувальний акт екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу, якого звинувачують у сприянні в захопленні державної влади екс-президентом Віктором Януковичем.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Акт більше години читали по черзі прокурори ГПУ Андрій Нескородяний і Тетяна Сергєєва. За згодою сторони захисту акт зачитували в скороченому викладі – 23 із 48 сторінок.

Згадайте новину: Ритуальное дело Лавриновича

Екс-міністра юстиції Лавриновича звинувачують у сприянні екс-президенту Януковичу в захопленні державної влади у 2010 році шляхом повернення до редакції Конституції 1996 року.

У 2010 році Конституційний Суд України скасував політреформу 2004 року і повернув державу до президентсько-парламентської форми правління, чим розширив повноваження президента Віктора Януковича.

Лавриновичу інкримінують, що він оприлюднив текст рішення Конституційного суду, а також без голосування Верховної ради опублікував текст Конституції в редакції 1996 року.

Суд поцікавився, чи розуміє екс-міністр, в чому його звинувачують.

– Мене звинувачують у повазі до верховенства права і дотримання законодавства України при виконанні своїх посадових обов’язків… як особи, яка працювала на політичній посаді.

– Давайте я вам роз’ясню. Вас звинувачують у виконанні дій, направлених на захоплення державної влади Януковичем, вчиненим за змовою… Кваліфіковано Ваші дії за ч.2 ст.27, ч.1 ст. 109 КК

– Тяжко зрозуміти марення, які є результатом правової неадекватності. Тяжко зрозуміти. Я цей твір прослухав…

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст