Головна Блог Новини Прокурори матимуть право на опитування з детектором брехні для зняття з себе підозри

Прокурори матимуть право на опитування з детектором брехні для зняття з себе підозри

02.07.2017
Переглядів : 1738

Працівники прокуратури, яких звинувачують у скоєнні злочину, матимуть право добровільно пройти опитування з використанням поліграфа.

Про це сказано в наказі Генпрокуратури №180 про затвердження Інструкції про порядок використання поліграфа в діяльності органів прокуратури України.

Цією інструкцією також визначається порядок використання поліграфа у питаннях відряджень та кадрового призначення.

Відповідно до документа, поліграф можуть використовувати при опитуваннях у разі наявності завдання керівника, в якому пояснюються обставини, тематика питання, мета, що мають бути проаналізовані та з'ясовані.

Читайте статью: Детектор лжи: модная игрушка или реальный способ отличить правду от лжи

Крім того, опитування з використанням детектора брехні є власне бажання працівника прокуратури чи рапорт про зняття з нього підозр чи звинувачень, які на думку обвинуваченого є безпідставними.

Згідно з інструкцією для поліграфа визначено такі завдання: використання для кадрових рішень, що включає відрядження військових прокурорів, та підвищення ефективності службових розслідувань.

Проте у другому випадку працівник має погодитись на використання поліграфа, при тому не мати медичних протипоказань і має бути погоджена тематика запитань. При тому відмова від такого опитування працівнику прокуратури не загрожує жодними юридичними наслідками.

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок використання поліграфа в діяльності органів прокуратури України

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст