Головна Блог Новини Продовжують "кривосудити": шокуючі рішення суддів Майдану, які зберегли посади

Продовжують "кривосудити": шокуючі рішення суддів Майдану, які зберегли посади

25.02.2020
Переглядів : 2494

На шосту річницю розстрілів на Майдані ми знову згадуємо ті криваві події та вшановуємо Небесну Сотню. І тут найважливіше не просто пам'ятати, а задати собі питання – чи ми досягнули того, заради чого Герої віддавали своє життя, повідомляє 24tv.ua

Ми усі тоді боролись за гідне життя, європейські цінності та справедливість. Майдан вимагав справжніх змін і реформ у державі.

Чесні суди та невідворотність покарання для винних у жахливих злочинах є необхідною передумовою цих змін. А справи суддів Майдану є найпоказовішим маркером таких змін у сфері правосуддя.

Під час Революції Гідності судді займали особливе місце. Вони забороняли мітинги, кидали майданівців за ґрати, позбавляли прав керування авто за поїздку до Межигір'я Януковича.

А головне, вони вселяли впевненість у виконавців злочинів, що жодного покарання не буде. Бо хто ж їх засудить, якщо судді робили те саме та виконували усі вказівки влади.

Нагадаю, що за даними слідства вказівки про засудження невинних надходили з адміністрації Януковича. Про такі дзвінки від заступника Портнова дала показання у прокуратурі колишня голова Оболонського суду Ірина Мамонтова.


Суддя Ірина Мамонтова

Суддів, які виносили такі рішення, приблизно 340. Майже з кожного регіону, але більшість – зі столиці.

У Києві немає жодного суду, де б не було таких суддів. Подекуди їх була більшість від усього складу. Зрозуміло, що справжнє правосуддя у таких судах неможливе, як і довіра до них.

Тому першочерговою вимогою суспільства було звільнення тих, хто заплямував свої мантії. Був прийнятий спеціальний закон, який уповноважив Вищу раду правосуддя провести таке очищення.

Але вона свідомо провалила це завдання. Не допомогли навіть численні звернення та мітинги родичів Героїв Небесної Сотні на роковини розстрілів на Майдані.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст