Головна Блог Новини Президент Зеленський розпорядився заборонити екологічні перевірки іноземних суден у морських портах. Він вважає, що ніхто не постраждає. Чи так це?

Президент Зеленський розпорядився заборонити екологічні перевірки іноземних суден у морських портах. Він вважає, що ніхто не постраждає. Чи так це?

17.07.2019
Переглядів : 2340

Вимога президента Володимира Зеленського припинити на два місяці перевірку іноземних суден на дотримання екологічних норм у морських портах спричинила ажіотаж навколо теми — чи безпечно буде купатися у Чорному морі, пише nv.ua

Володимир Зеленський заявив, що скасування екологічних перевірок — це крок для подолання корупційних схем у морських портах і у діяльності Державної екологічної інспекції України.

Голова уряду Володимир Гройсман каже, що вже найближчої середи, 17 липня, ця проблема розглядатиметься на засіданні Кабінету Міністрів.

То чи варто відпочивальникам плавати у Чорному морі і що криється за розпорядженням Володимира Зеленського?

Воно і так брудне?

Розпорядження зупинити екологічні перевірки іноземних суден з’явилося під час наради в Одесі, що була присвячена перспективі розвитку морських портів.

«У нас є два місяці, я думаю, ніхто не постраждає за ці два місяці», — сказав Зеленський у відповідь на протести представників Державної екологічної інспекції, які заявляли, що така заборона дорого коштуватиме Чорному морю.

На слова президента, що за два місяці ніхто не постраждає, хтось із учасників наради сказав: «Окрім дельфінів і екології моря».

Ця репліка роздратувала Володимира Зеленського: «Якби воно було прозоре зараз, якби в Одесі можна було плавати, і ви б зараз підняли це питання, я б вам повірив, поки не вірю».

У соціальних мережах почали ширитися гнівні коментарі про те, що тепер у море кораблі зливатимуть усе, що тільки можна.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2 296 201 590 474 376&set=a.161 412 300 619 993&type=3&theater

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст