Головна Блог Новини Правила життя голови ВККС Сергія Козьякова

Правила життя голови ВККС Сергія Козьякова

24.04.2017
Переглядів : 1407

Сергій Юрійович Козьяков очолює однин із ключових органів у системі правосуддя України — Вищу кваліфікаційну комісію суддів України — вже 29 місяців. Він прийшов до Комісії як антикризовий менеджер, аби привести в порядок справи, які накопичились у період вимушеного простою у роботі органу. За цей час законодавець наділив ВККС новою функцією — добором суддів до Верховного Суду. Антикризового та прогресивного менеджменту Комісія потребує як ніколи.Сергій Юрійович багато говорить про конкурс суддів та майже ніколи про себе. У період пікової загрузки він люб’язно погодився поділитися з читачами «УЮ» своїми правилами життя.

Сергій КОЗЬЯКОВ: "Історія вчить нас тому, що вчитися потрібно на чужих помилках. Але ми все одно їх припускаємося"

Інтерв'ю: Голова ВККС Сергій Козьяков: В 200 судах України та апеляційних судах залишилося менше половини суддів

У мене є теорія, що вислів письменників братів Стругацьких «люди, що бажають дивного» виник після спостережень за деякими сучасними подіями в Україні. Але ж вони придумали цей вислів набагато раніше, ніж ці події відбулися...

Якби не юриспруденція, я став би журналістом-розслідувачем та писав би статті про діяльність фармакологічних компаній.

Аби досягти успіху у своїй роботі я багато разів здійснював досить круті повороти в спілкуванні з людьми, з якими працював пліч-о-пліч. Ці повороти відбувалися після ретельного аналізу навколишніх подій та аналізу численних джерел інформації.

Викладання в університеті для мене є джерелом мотивації для всіх інших видів моєї професійної юридичної діяльності.

Я часто повторюю студентам, що потрібно думати про довгострокові наслідки своїх вчинків. Це надзвичайно важливо у професійній діяльності юриста.

Взаємовідносини громадськості і судової гілки влади нагадують мені відносини людей, що бажають дивного.

Интервью: СЕРГЕЙ КОЗЬЯКОВ: "ВСЯ СИСТЕМА БУДЕТ ВЫНУЖДЕНА ПОДСТРАИВАТЬСЯ ПОД РЕШЕНИЯ ВЕРХОВНОГО СУДА, КОТОРЫЕ БУДУТ ИМЕТЬ СИЛУ ПРЕЦЕДЕНТА"

До роботи у ВККС я ніколи не думав, що є так багато цікавих людей, про яких я раніше не знав.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст