Головна Блог Новини Ось так ми тут у себе і заробляємо... Працівнику сільради, який замовив дружині ремонт дороги і дитсадка, присудили 5 років за ґратами

Ось так ми тут у себе і заробляємо... Працівнику сільради, який замовив дружині ремонт дороги і дитсадка, присудили 5 років за ґратами

26.04.2023
Переглядів : 2701

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав колишнього посадовця сільради винним у привласненні бюджетних коштів і перешкоджанні журналістській діяльності.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 19 квітня.

У січні 2019-го обвинувачений влаштувався у Підгайцівську сільську раду проектним менеджером. Він займався розробкою проектно-кошторисної документації і підписанням із підрядниками первинних бухгалтерських документів.

Згадайте новину: Посадовця держміграції, який після затримання зʼїв 200 доларів, посадили на 4 роки

Приблизно за пів року сільрада замовила у фізособи-підприємця, яка була дружиною посадовця, капітальний ремонт вулиці за рахунок державного та місцевого бюджетів.

У квітні 2020-го ця ж підприємиця отримала підряд на благоустрій території дитсадка.

Технічний нагляд за роботами, за версією слідства, здійснювала підконтрольна обвинуваченому компанія. Загалом за роботи сплачено 2,6 млн грн.

У подальшому експертизи показали, що сільрада загалом переплатила більше пів мільйона гривень, тому що деякі роботи не були виконані.

За матеріалами справи, посадовець мав доступ до рахунків дружини і сам знімав гроші. Це підтвердила суду і працівниця банку.

У січні 2021-го року в сільраду зайшли двоє чоловіків, один із яких місцевий депутат від партії «Батьківщина». Вони хотіли інформацію по ремонту на певних вулицях громади. Бухгалтерка шукала документи і в цей час зайшов обвинувачений і в наказовій формі заборонив давати будь-які документи. Виникла словесна перепалка і відвідувачі мусили покинути приміщення. Проте на вулиці в них виникла ідея звернутися в поліцію з приводу перешкоджання депутатській діяльності та залучити ЗМІ для висвітлення. Чоловіки запропонували місцевій журналістці самій навідатися в сільраду. Вона того ж дня це зробила.

Згадайте новину: За ґрати помістили киянина, який збрехав про мінування суду, не встигаючи на засідання - ст. 259 КК

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст