Головна Блог Новини Портнов довів бездіяльність Генпрокуратури вигравши справу проти України в суді Європейського Союзу

Портнов довів бездіяльність Генпрокуратури вигравши справу проти України в суді Європейського Союзу

27.10.2015
Автор:
Переглядів : 1713

Суд Європейського союзу, розташований у Люксембурзі, ухвалив рішення у справі "Портнов проти Ради ЄС" за позовом колишнього заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова. Текст рішення французькою також доступний на сайті суду.

Суд визнав, що накладення санкцій лише за ознакою співпраці з колишнім режимом є неприпустимим.

Своїм рішенням "Суд підтримав позов Портнова та зняв (санкції, такі як) арешт майна, що було накладено на нього", - заявили в суді.

Відповідно до рішення, Суд ЄС встановив, що єдиною причиною для накладення санкцій на Андрія Портнова був лист від Генеральної прокуратури України, в якому ГПУ стверджувала, нібито інформація слідства дозволяє говорити, що Портнов серед інших причетний до "розтрати значної кількості державних коштів та їх нелегального виводу за межу України".

Однак, за даними суду, лист від України не містив жодних інших деталей щодо фактів, звинувачення в яких приписувалося позивачу.

На думку суду, це недостатня підстава для запровадження санкцій проти посадовців.

Згадайте новину: Портнова нарешті оголосили у розшук

Необхідно зазначити, що точно таке формулювання (і також за відсутності доказів) було застосоване для накладення санкцій на інших представників режиму Януковича, включно з екс-президентом.

Рішення суду не матиме впливу на активи Портнова, оскільки вони фактично не були заморожені в жодній країні ЄС. Окрім того, на даний момент ЄС самостійно зняв санкції з цього екс-посадовця.

Интервью: Андрей Портной: «На моём депозитном счету в Приватбанке было почти 600 тысяч долларов, я их перевёл на карту и пользуюсь, вопреки заявления Генпрокуратуры эти средства не арестованы и не заблокированы.»

Водночас дане рішення суду може бути застосоване як пілотне для рішень у справах інших українців, які оскаржують накладені на них санкції.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст