Головна Блог Новини Порошенко підписав закон про вільний ринок електроенергії

Порошенко підписав закон про вільний ринок електроенергії

08.06.2017
Переглядів : 963

Під час візиту на Трипільську ТЕС Президент Петро Порошенко підписав закон 1852-VIII про ринок електроенергії.

"Ринок, прозорий і ефективний, буде визначати ціну, і перемагатиме той, хто найбільш ефективно працює", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що закон був розроблений у співпраці з Європейським енергетичним співтовариством та схвалений Євросоюзом і партнерами із США та світовими антикорупціонерами.

"Підписання Закону "Про ринок електричної енергії" - це перехід на європейську модель енергетичного ринку - з демонополізацією та реальною конкуренцією", - додав Порошенко.

Вспомните новость: Какой штраф предусмотрен за самовольное подключение к электросетям

Закон передбачає впровадження нової моделі модель ринку протягом двох років з моменту набуття чинності законом.

Так, ринок електроенергії буде складатися з ринку двосторонніх договорів, внутрішньодобового, балансуючого, роздрібного, "на добу вперед", а також ринку допоміжних послуг.

Крім того, до списку учасників ринку будуть також входити трейдери, що здійснюють купівлю електричної енергії виключно з метою її перепродажу, крім продажу кінцевому споживачеві.

Згадайте новину: Що зміниться в Україні з вільним ринком електроенергії

"Трейдери будуть здійснювати купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми договорами або на ринку "на добу наперед" чи внутрішньодобовому ринку", - пояснили автори законопроекту.

Існування трейдерів, зі слів авторів, має позитивно вплинути на ліквідність ринку та сприятиме обмеженню значних коливань цін на ринку.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст