Головна Блог Новини Понад 100 тис. справ уже надійшли до оновленого Верховного суду України

Понад 100 тис. справ уже надійшли до оновленого Верховного суду України

28.03.2018
Переглядів : 1297

Від початку роботи нового складу Верховного суду України до нього надійшло понад 100 тис. справ. Про це сьогодні на брифінгу у Києві з нагоди перших 100 днів роботи нового ВСУ повідомила його голова Валентина Данішевська, передає кореспондент УНН.

“Отже, 75 тисяч справ ми отримали із залишків і ще близько 30 тисяч ми отримали ззовні. Отже, більше 100 тисяч справ маємо в себе в руках і повинні розглянути. Розподіл справ відбувається, але з цією кількістю жоден комп’ютер впоратися не може. Тож зараз розподілено між суддями близько 85 тисяч справ”, — сказала Данішевська.

Згадайте новину: «Наділена Господом відчуттям справедливості». Що відомо про нову очільницю Верховного суду

За її словами, чемпіоном у кількості справ, які надходять, є Касаційний адміністративний суд — до нього надійшло старих справ близько 40 тисяч і надходить більше, ніж у інших юрисдикціях.

“Якщо подивитися на навантаження на одного суддю, то у Господарському це — близько 300 справ, у Адміністративному — близько 2 тисяч”, — зазначила Данішевська.

Водночас вона зауважила, що більше 7 тисяч справ суддями вже розглянуто.

15 грудня 2017 року розпочав роботу новий Верховний Суд у складі 115 суддів.

30 листопада 2017 року головою нового Верховного Суду обрали суддю Валентину Данішевську.

Интервью: Почему Верховный Суд рассматривает дела без вызова сторон - секретарь Пленума Верховного Суда Дмитрий Луспеник

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст