Головна Блог Новини Поліція завела справу на держреєстратора, яка змінила бенефіціара компанії фігурантки «вишок Бойка»

Поліція завела справу на держреєстратора, яка змінила бенефіціара компанії фігурантки «вишок Бойка»

28.08.2018
Автор:
Переглядів : 1535

Шевченківське управління Нацполіції в м. Києві розслідує кримінальне провадження з приводу зміни кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Альянс-Екопроект». Про це повідомляє «Судовий репортер». з посиланням на ухвалу Шевченківського суду від 17 серпня.

Голова «Вернум-Банку» Наталію Ігнатченко затримали 29 січня 2018 року і повідомили про підозру у справі так званих «вишок Бойка». За версією слідства, Ігнатченко як особа, що має спеціальні знання у галузі міжнародних фінансів, банківського права і досвід роботи, надала учасникам злочиноої організації документи на компанії-нерезиденти, що мали взяти участь у проведенні тендеру, забезпечити подальше перерахування коштів на підконтрольні підприємства і їх легалізацію.

14 лютого Печерський суд арештував корпоративні права ТОВ «Альянс-Екопроект» зі статутним капіталом 14 млн грн. Бенефіціарними власниками фірми були Наталія Ігнатченко та її дочка Анастасія. Рішенням суду будь-які реєстраційні зміни щодо компанії були заборонені.

Всупереч цьому, 4 квітня держреєстратор Шевченківської РДА за зверненням особи, що діяла за довіреністю, внесла зміни до даних про кінцевого бенефіціара ТОВ «Альянс-Екопроект». З цього моменту єдиним бенефіаром стала Анастасія Ігнатченко.

17 квітня суддя Печерського суду Писанець скасував арешт корпоративних прав компанії, що унеможливлює у подальшому конфіскацію цього активу.

Вспомните новость: ГПУ не установила причастность Бойко к схемам на закупках вышек для "Черноморнефтегаза"

Поліцією зареєстровано справу за фактом незаконних дій щодо арештованого майна, сприяння злочинній організації, зловживання повноваженнями особи, яка надає публічні послуги, що спричинило збитки в сумі 14 млн грн. За версією слідчих, держреєстратор діяла умисно з метою отримання неправомірної вигоди. Сама держреєстратор раніше дала свідчення і повідомила, що рішення суду про арешт корпоративних прав їй було відоме, але, на її думку, воно не забороняло змінювати бенефіціара.

23 травня Наталії Ігнатченко, Анастасії Ігнатченко та держреєстратору повідомлено про підозру.

20 серпня за клопотання прокурора продовжив строк досудового розслідування справи до 23 листопада 2018 року. В обгрунтуванні зазначено, що двоє підозрюваних відмовилися давати показання. Крім того, необхідно дочекатися виконання запитів про міжнародну правову допомогу, допитати свідків, тощо.

Засновниками українського ТОВ «Альянс-Екопроект» є дві компанії з Кіпру – «Вернум Кепітал Менеджмент Лімітед» і «Сопасон Холдінгз Лімітед».

У червні 2018 року одну з фігуранток «вишок Бойка», колишнього провідного інженера відділу закупівель товарів, робіт та послуг Департаменту комерції ДАТ «Чорноморнафтогаз», Анастасію Цибульську засудили до 5 років позбавлення волі умовно.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст