Головна Блог Новини Поліція завела справу на держреєстратора, яка змінила бенефіціара компанії фігурантки «вишок Бойка»

Поліція завела справу на держреєстратора, яка змінила бенефіціара компанії фігурантки «вишок Бойка»

28.08.2018
Переглядів : 991

Шевченківське управління Нацполіції в м. Києві розслідує кримінальне провадження з приводу зміни кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Альянс-Екопроект». Про це повідомляє «Судовий репортер». з посиланням на ухвалу Шевченківського суду від 17 серпня.

Голова «Вернум-Банку» Наталію Ігнатченко затримали 29 січня 2018 року і повідомили про підозру у справі так званих «вишок Бойка». За версією слідства, Ігнатченко як особа, що має спеціальні знання у галузі міжнародних фінансів, банківського права і досвід роботи, надала учасникам злочиноої організації документи на компанії-нерезиденти, що мали взяти участь у проведенні тендеру, забезпечити подальше перерахування коштів на підконтрольні підприємства і їх легалізацію.

14 лютого Печерський суд арештував корпоративні права ТОВ «Альянс-Екопроект» зі статутним капіталом 14 млн грн. Бенефіціарними власниками фірми були Наталія Ігнатченко та її дочка Анастасія. Рішенням суду будь-які реєстраційні зміни щодо компанії були заборонені.

Всупереч цьому, 4 квітня держреєстратор Шевченківської РДА за зверненням особи, що діяла за довіреністю, внесла зміни до даних про кінцевого бенефіціара ТОВ «Альянс-Екопроект». З цього моменту єдиним бенефіаром стала Анастасія Ігнатченко.

17 квітня суддя Печерського суду Писанець скасував арешт корпоративних прав компанії, що унеможливлює у подальшому конфіскацію цього активу.

Поліцією зареєстровано справу за фактом незаконних дій щодо арештованого майна, сприяння злочинній організації, зловживання повноваженнями особи, яка надає публічні послуги, що спричинило збитки в сумі 14 млн грн. За версією слідчих, держреєстратор діяла умисно з метою отримання неправомірної вигоди. Сама держреєстратор раніше дала свідчення і повідомила, що рішення суду про арешт корпоративних прав їй було відоме, але, на її думку, воно не забороняло змінювати бенефіціара.

Згадайте новину: Перший вирок за «вишки Бойка»: екс-співробітниця відділу закупівель пішла на угоду з прокурором

23 травня Наталії Ігнатченко, Анастасії Ігнатченко та держреєстратору повідомлено про підозру.

20 серпня за клопотання прокурора продовжив строк досудового розслідування справи до 23 листопада 2018 року. В обгрунтуванні зазначено, що двоє підозрюваних відмовилися давати показання. Крім того, необхідно дочекатися виконання запитів про міжнародну правову допомогу, допитати свідків, тощо.

Засновниками українського ТОВ «Альянс-Екопроект» є дві компанії з Кіпру – «Вернум Кепітал Менеджмент Лімітед» і «Сопасон Холдінгз Лімітед».

У червні 2018 року одну з фігуранток «вишок Бойка», колишнього провідного інженера відділу закупівель товарів, робіт та послуг Департаменту комерції ДАТ «Чорноморнафтогаз», Анастасію Цибульську засудили до 5 років позбавлення волі умовно.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст