Головна Блог Новини Податкові правила воєнного часу - ЗУ № 2120-ІХ

Податкові правила воєнного часу - ЗУ № 2120-ІХ

25.03.2022
Переглядів : 3970

Закон України від 15 березня 2022 року № 2120-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану" запроваджує суттєві податкові послаблення для бізнесу на період воєнного стану, покликані відновити ділову активність та зберегти економіку України в умовах збройної агресії російської федерації.

Основні зміни, передбачені Законом:

ЄДИНИЙ ПОДАТОК

1. Ліміт річного доходу для платників єдиного податку третьої групи збільшено до 10 млрд гривень.

З 01 квітня 2022 року фізичні особи-підприємці та юридичні особи, річний обсяг доходу яких не перевищує 10 млрд грн, мають право сплачувати єдиний податок на таких умовах:

- ставка єдиного податку - 2 % доходу;

- звільнення від сплати ПДФО, податку на прибуток підприємств, ПДВ та інших платежів;

- без обмежень щодо кількості працівників;

- здійснення будь-яких видів діяльності (окрім азартних ігор, обміну іноземної валюти, виробництва і обігу підакцизних товарів, видобутку і продажу корисних копалин, страхової та фінансової діяльності, діяльності нерезидентів).

Для сплати єдиного податку за ставкою 2 % слід не пізніше 31 березня 2022 року подати заяву за встановленою формою.

Єдиний податок сплачується протягом 15 днів після закінчення календарного місяця.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст