Головна Блог Новини Петренко: У 2016 році Мін’юст забезпечив запуск та реалізацію всіх запланованих реформ

Петренко: У 2016 році Мін’юст забезпечив запуск та реалізацію всіх запланованих реформ

15.12.2016
Переглядів : 1165

Міністерство юстиції України у поточному році виконало усі заплановані заходи щодо завершення розпочатих у минулих роках ініціатив та запуску нових реформ. Про це сьогодні в ході презентації результатів роботи Мін’юсту за 2016 рік повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, постановка конкретних завдань з чіткими строками та цілеспрямована робота за кожним з напрямків дали можливість реалізувати усі поставлені на цей рік завдання.

«Не буває планів, які не можна реалізувати. Якщо є чітке бачення цілі, будь-яка нездійсненна мрія може стати реальністю. Будь-які зміни й реформи, навіть якщо вони постають перед шаленим опором, можуть стати реальністю. І ми це демонструємо спільною роботою Міністерства юстиції, громадянського суспільства і наших міжнародних партнерів», - сказав очільник Мін’юсту.

Вспомните новость: Электронные торги арестованным имуществом принесли в госбюджет 200 млн грн - П.Петренко

Він наголосив: досягнення міністерства є спільною роботою команди з тисяч людей, які щодня працюють в системі органів юстиції і які є частиною однієї великої справи.

«Я хочу подякувати всім людям, які прийшли в команду Мін’юсту, які повірили, що ми зможемо, які довіряють нашому принципу «СКАЗАНО - ЗРОБЛЕНО» і впродовж майже 3 років роблять інколи здавалося б неможливі речі для того, щоб поставлені плани стали реальністю», - заявив Павло Петренко.

Він поінформував присутніх, що цьогоріч Мін’юсту вдалося завершити реалізацію низки проектів, які були запущені в попередні роки та дати старт великій кількості нових ініціатив, які стосуються мільйонів наших українців та здатні зробити їхнє життя та взаємодію з державою більш комфортними.

Вспомните новость: Министр юстиции Петренко отчитался о первых итогах борьбы с коррупцией

За словами Павла Петренко, було завершено реформу реєстрації у сфері нерухомості та бізнесу та передано відповідні повноваження місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.

«Минулого року реєстраційні функції у сфері нерухомості та бізнесу почали надавати нотаріуси. З травня цього року відповідні повноваження повністю на себе перебрали місцеві органи влади та акредитовані суб’єкти. Нині до реєстру нерухомості підключено 1 107 місцевих органів влади, 6 437 нотаріусів та 148 акредитованих суб’єктів. До бізнес реєстру – 796 місцевих органів влади, 5 827 нотаріусів та 109 акредитованих суб’єктів», - поінформував присутніх очільник Мін’юсту.

Удосконалення системи реєстрації дало можливість Україні піднятись у рейтингу Doing Business 2017 за напрямком «Реєстрація бізнесу» з 30 на 20 місце.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст