Головна Блог Новини Петренко: Мін'юст підготував перезапуск НАЗК з відставкою Корчак

Петренко: Мін'юст підготував перезапуск НАЗК з відставкою Корчак

07.04.2017
Переглядів : 1667

Міністерство юстиції підготувало законодавчі зміни щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Верховної Ради 7 квітня, відповідаючи на запитання нардепів.

"Міністерство юстиції на виконання доручення прем'єр-міністра спільно з громадськими активістами розробило законопроект і сьогодні ми будемо його презентувати. Об 11.30", – повідомив міністр.

Петренко перерахував основні положення цього документу. Найпершим є питання зміни керівництва агенції.

"Ми прибираємо колективну безвідповідальність в системі НАЗК. Ми пропонуємо перезапустити конкурс, призначити нового керівника і уповноважених у цей орган", – повідомив Петренко.

Згадайте новину: У НАЗК прокоментували ситуацію із збоєм у роботі реєстру е-декларацій: За що Корчак отримує гроші ?

"На рівні закону обмежити нарахування необгрунтованих премій керівникам НАЗК. Також ми пропонуємо, щоб був введений зовнішній аудит діяльності НАЗК кожного року", – зазначив міністр.

За словами Петренко, стосовно тисяч державних службовців, які не змогли подати електронну декларацію вчасно, пропонується, щоб український парламент дав їм можливість подати декларації до 1 травня без притягнення до кримінальної відповідальності.

"Я дуже прошу, щоб український парламент на наступному тижні розглянув цей законопроект і прийняв його в цілому. Оскільки до 1 травня залишається дуже мало часу", – наголосив міністр.

За словами глави Мін'юсту, уряд так само на рівні закону бере на себе відповідальність за безперебійну роботу реєстру на період конкурсу.

Водночас ще 5 квітня в Кабінеті міністрів повідомлялося, що не схвалив законопроект щодо зміни складу і керівництва Національного агентстсва запобігання корупції.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст