Головна Блог Новини Павло Пархоменко стане суддею ВС скасувавши рішення ВРП за допомогою ВС

Павло Пархоменко стане суддею ВС скасувавши рішення ВРП за допомогою ВС

08.09.2023
Переглядів : 1431

Невдовзі у Верховному Суді має з’явитися новий суддя. І хоча відповідну рекомендацію ВККС про призначення на посаду він отримав більш ніж 4 роки тому, подання Президентові внесуть тільки тепер.

За таке рішення члени ВРП проголосували одноголосно, повідомляє «Закон і Бізнес».

Як повідомила доповідач, член ВРП Ольга Попікова, Велика палата задовольнила частково позов Павла Пархоменка про відмову у внесенні подання Президенту про його призначення на посаду. Зокрема, через те, що рішення ВРП не містить мотивів, через які судді відмовлено у цьому.

Крім того, ВП ВС констатувала, що у рішеннях ВРП міститься протилежна оцінка поведінки судді щодо надання ним експертного висновку для Високого суду Британських Віргінських Островів. Відмовляючи у внесенні подання Президентові про призначення П.Пархоменка суддею Касаційного цивільного суду,

ВРП висловила сумнів у його відповідності критерію професійної етики, але не обґрунтувала свій висновок належним чином та не надала кандидатові можливості дати свої пояснення з цього приводу.

Адже дисциплінарна палата ВРП не знайшла підстав для притягнення його до дисциплінарної відповідальності. Й ці обставини були предметом розгляду ВККС, що не завадило внесенню рекомендації про його призначення на посаду.

Тож ВРП проголосувала за внесення главі держави подання про призначення П.Пархоменка суддею Верхового Суду. Щоправда, відповідне подання ще мають підтримати на Банковій.

Павло Пархоменко у 2004 році здобув фах юриста у Київському національному університеті ім.Т.Шевченка.

З червня 2006-го — адвокат Адвокатського об’єднання «Чернігівська колегія адвокатів».

У 2009 році призначений на посаду судді Бахмацького районного суду. У 2015-му обраний на посаду судді цього суду безстроково. У листопаді 2017-го обраний головою Бахмацького районного суду.

Викладач Вищої школи адвокатури НААУ.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст