Головна Блог Новини От друга президента до "агента ФСБ". 12 цитат чиновников про путь Саакашвили

От друга президента до "агента ФСБ". 12 цитат чиновников про путь Саакашвили

13.12.2017
Переглядів : 1353

Карколомній кар’єрі екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі в Україні міг би як позаздрити, так і поспівчувати не один політик. За два з половиною роки він встиг пройти шлях від голови Одеської обласної держадміністрації до звинувачень у співпраці з представниками колишньої влади.

Політичний шлях Саакашвілі в Україні насичений такими віражами, що за його мотивами можна знімати голівудські політичні трилери. Кількість інтриг і різноманітних героїв, яким встиг перейти дорогу екс-президент Грузії за цей період, є готовим сюжетом для белетристики.

За час перебування в Україні Саакашвілі встиг побути претендентом на прем’єрське крісло, пересваритись ледь не зі всією політичною верхівкою, залишитись без громадянства, "прорвати кордон", розбити табір під Верховною Радою та опинитися на лаві Печерського суду.

І часто влада, здається, просто не встигає реагувати на шалений ритм політичного життя екс-президента Грузії.

"Українська правда" вирішила згадати, як Саакашвілі пройшов шлях від друга президента до "агента ФСБ", зібравши 15 найяскравіших висловів українських можновладців про політика за два з половиною роки.

Вспомните новость: Акции Саакашвили финансировал Курченко, - Луценко. ВИДЕО

Під крилом Порошенка

"Михайло Саакашвілі – мій друг зі студентських років. Я пам’ятаю його як вольову та рішучу людину і маю підставу йому довіряти. Одеса займає величезну частку мого серця. На Одещині я народився, тому з великою увагою буду спостерігати за тим, як вона змінюватиметься".
Президент Петро Порошенко під час представлення Саакашвілі як головуОдеської області, 30 травня 2015 року

"Для тих, хто боїться наведення порядку, ці побоювання дуже обґрунтовані".
Президент Порошенко про розвиток Одеси за Саакашвілі, 5 червня 2015 року

"Відсутність законодавства не є виправданням відсутності реформ. Якщо будемо сидіти й чекати, доки хтось нам змінить законодавство, щоб ми почали реформи, ми програємо. І тому ми – одна команда, незалежно від того, у кого і який стиль".
Президент Порошенко, зупиняючи словесну перепалку між Саакашвілі і головою Дніпропетровської ОДА Валентином Резніченком, 8 липня 2015 року

"Жодної загрози суверенітету, територіальній цілісності або незалежності держави з боку Саакашвілі я не бачу і не побачу... Жодної секунди я про це(призначення Саакашвілі – УП) не пошкодував".
Президент Порошенко на прес-конференції 14 січня 2016 року

Вспомните новость: Министр внутренних дел Арсен Аваков: Факт незаконного пересечения границы Саакашвили установит суд

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст