Головна Блог Новини Новий склад Комітету ВРУ освіти. науки та інновацій. Хто вони?

Новий склад Комітету ВРУ освіти. науки та інновацій. Хто вони?

01.09.2019
Переглядів : 2167

Хто увійшов в Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і буде цілий рік, або й більше, рухати або й навпаки гальмувати законодавчі реформи у сфері освіти та інновацій?

Сергій Бабак – відомий усім фахівець у сфері освіти ще з виборчої президентської кампанії. Прославився тим, що запропонував учителям гідну заробітну плату в розмірі 4000 Євро, і зумів усіх переконати, що це реально. Неважливо, що потім ця інформація була спростована. Важливо, що у пана Сергія є бажання підвищувати заробітну плату педагогам. Кращої посади для реалізації цього наміру ніж посада Голови Комітету ВРУ з питань освіти немає.

Отже Сергій Бабак - український юрист, економіст і психолог. Доктор технічних наук, кандидат економічних наук, співзасновник Ukrainian Heritage Foundation, куратор освітнього напряму Українського інституту майбутнього. Економічну освіту здобув у Київському національному економічному університеті та в Університеті Нейпіра,Шотландія. Закінчив юридичний факультет Університету новітніх технологій, а також Ужгородський національний університет за спеціальністю «Психолог».

Був заступником Генерального секретаря Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, директором Департаменту міжнародного співробітництва. Колишній проректор і радник ректора Університету новітніх технологій. Директор департаменту з питань підприємництва та залучення інвестицій Українського Союзу промисловців та підприємців.

Лукашев Олександр Анатолійович – Перший заступник Голови комітету. Відповідно до офіційної інформації пан Олександр працював керівником юридичного відділу в благодійній організації "Фонд Сергія Шахова", член ПП "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ". За даними Вікіпедії - доктор юридичних наук, професор кафедри фінансового права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого .

Колебошин Сергій Валерійович – Заступник Голови Комітету. За офіційною інформацією працював заступником голови Одеська обласна державна адміністрація, де серед питань відання були якраз освіта і наука. Висунутий пан Сергій ПП "СЛУГА НАРОДУ", хоч і не є її членом, проживає в смт Овідіополь Одеської області.

Піпа Наталія Романівна – Секретар Комітету. Пані Наталія Голова ГО "Кращий Сихів", проживає у Львові і висунута ПП "ГОЛОС". На виборах активістка обійшла на окрузі плеяду поважних політиків завдяки іміджу цілеспрямованості та моральної стійкості.

Воронов Володимир Анатолійович – член Комітету. До обрання був генеральним директором брендінгового міжнародне агентство Воронова Володимира, член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Києві, Очевидно, що пан Володимир креативщик і буде відповідати за ділянку інновацій а не освіти і науки.

Грищук Роман Павлович – член Комітету від «Слуги народу». Виграв по київському 222 виборчому округу. Обійшов місцевих важковаговиків. Надзвичайно цікавим є те, що згідно інформації на офіційному сайті Верховної Ради України пан Роман працював директором. ТОВ «МХ шоу». Але з відкритих джерел відомо, що він став директором цього підприємства тиждень тому – 19.08.19, тобто через місяць після перемоги на виборах. Мабуть це теж якась інновація. Якщо серйозно пан Роман ноумен, то очевидно буде підтримувати політику партії і навряд чи буде локомотивом змін таким як Сергій Бабак.

Коваль Ольга Володимирівна – член Комітету. Ольга Володимирівна молодий доцент Національного університету харчових технологій, висунута та є членом ПП "СЛУГА НАРОДУ", проживає в селі Баштечки Жашківського району Черкаської області. Людина з досвідом освіти, хотів сказати, що може буде відповідати за вищу освіту, .поки не побачив наступного члена Комітету.

Колюх Валерій Вікторович - професор кафедри політичних наук, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, висунутий ПП «Слуга народу», проживає в Києві. Не виключено, що саме він буде локомотивом реформ у сфері вищої освіти.

Лис Олена Георгіївна – член Комітету. Вчитель Чернівецької гімназії №2, висунутий ПП «Слуга народу», проживає в Києві. Можливо, що саме пані Олена буде разом з паном Сергієм прикладати зусиль до підвищення заробітної плати освітян.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст