Головна Блог Новини Неймовірно, але російський суд допустив до розгляду експертизу, яка доводить невинуватість Савченко

Неймовірно, але російський суд допустив до розгляду експертизу, яка доводить невинуватість Савченко

24.12.2015
Автор:
Переглядів : 1452

Українську льотчицю Надію Свченко взяли у полон до артобстрілу та загибелі журналістів ВГТРК Корнелюка і Волошина, у яких її звинувачують. Про це стало відомо з результатів експертизи наукового співробітника астрономічного інституту МДУ Ольги Возякової.

"З матеріальних доказів, які нам вдалося зібрати, випливає, що Савченко взяли у полон задовго до того, як журналісти загинули... У неї є залізобетонне алібі, вона вже була в полоні, у неї вже забрали всі телефони, всі документи... Виходить, там 1 година 23 хвилини розрив", - розповів Ілля Новіков української льотчиці.

Результати експертизи оголосили в суді в Донецьку Ростовської області Росії на засіданні у середу, передає адвокат Савченко Ілля Новіков.

Дивиться відео: Первое интервью Надежды Савченко после ареста.

"Так це робиться. За тінями дивимося час зйомки, за різницею часу створення файлів дізнаємося, коли Надя потрапила в полон", - написав Новіков.

Допитати Возякову ( на фото) як експерта попросив адвокат Савченко Ілля Новіков.

Возякова провела експертизу відео 17 червня 2014 року, коли українську льотчицю взяли в полон та визначила час подій.

Згадайте новину: Басманное правосудие или чергове продовження строку тримання під вартою Надії Савченко

Время пленения украинской летчицы Надежды Савченко не совпадает с временем обстрела, при котором погибли российские журналисты. Также оно не совпадает с версией стороны обвинения. Такое заключение сделала научный специалист института астрономии МГУ Ольга Возякова. По ее выводам, боевики взяли Савченко в плен раньше на полтора часа до открытия огня украинской артиллерией, огонь которой она якобы корректировала. Об этом рассказал адвокат военнослужащей Илья Новиков.

«Во время боя сепаратист Егор Русских снимал видео. В итоге он наснимал 29 отдельных роликов, в одном из которых присутствует Надежда Савченко в окружении сепаратистов. То есть когда был снят файл 1379, Савченко уже точно была в плену. Вопрос в том, когда он был снят, потому что время на камере было поставлено криво. Там дата стоит вечер 16 июня, хотя все свидетели — и боевики, и пленные — говорят, что это было утром 17 июня», — сообщил адвокат.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст