Головна Блог Новини Невідкладний проект Порошенко про створення нового Верховного Суду уже подано до ВРУ

Невідкладний проект Порошенко про створення нового Верховного Суду уже подано до ВРУ

23.03.2017
Переглядів : 1332

Під час засідання Ради з питань судової реформи Президент Петро Порошенко підписав та визначив як невідкладний для розгляду в Парламенті законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Законопроект був розроблений Радою з питань судової реформи.

«Звертаюсь до Верховної ради, щоб найближчим часом ці зміни до законодавства розглянули і зробили свій внесок у прискорення роботи нового Верховного Суду», - сказав Петро Порошенко.

Президент подякував Раді з питань судової реформи за розробку змін до законодавства, які забезпечують процесуальні можливості для функціонування нового Верховного Суду.

Петро Порошенко нагадав про цілі, які ставилися перед судовою реформою. «Перше – це забезпечити незалежність суддів, незалежність від політичного тиску. Саме тому ми прибрали функцію Президента, Верховної Ради у формуванні суддівського корпусу для забезпечення цієї незалежності», - зазначив він.

Згадайте новину: Новостворена Вища рада правосуддя ліквідує політичну складову у судовій гілці влади – Президент підписав відповідний Закон

Друга позиція, за словами Глави держави, полягає в тому, що незалежність має кореспондуватися з відповідальністю судів та суддів. Президент запевнив у підтримці тих суддів, хто займає принципову відповідальну та державницьку позицію в протистоянні і протидії корупційному і політичному тиску.

«Третя мета, яку ми ставили перед собою – це оновлення суддівської гілки влади», - нагадав Петро Порошенко. Він зазначив, що в суспільстві панувала думка, що суддівська каста є закритим колом від народу. «Конституційна реформа дозволила, і ми реалізуємо це право, потрапити до суддівського корпусу досвідченим адвокатам, шанованим науковцям, які прагнуть взяти участь в конкурсі, подолати іспити і випробування, що є при формуванні Верховного суду, і вже оновленим складом претендувати на високий рівень довіри», - наголосив Президент.

Глава держави наголосив, що «зроблено величезну роботу»: «Де-факто конституційна судова реформа не просто проголосована. Не просто почалась її імплементація. Ми вже на завершальному етапі по створенню нового Верховного Суду».

Згадайте новину: БЕЗ ЗГОДИ Вищої ради правосуддя суддю не може бути затримано або утримувано під вартою чи арештом!

«Я хотів би подякувати всім, хто долучився до цього процесу, і в першу чергу Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Вищій раді правосуддя. Не має жодного сумніву, що ті величезні очікування, які сьогодні демонструє і українське суспільство, і світова громадськість щодо реформування судової гілки влади вони на 100% будуть виправдані», - переконаний Президент.

За його словами, була проведена дуже чітка робота по проведенню конкурсів, залучена громадська Рада доброчесності, залучені Національна агенція із запобігання корупції, а також всі можливості щодо перевірки електронних декларацій, професійного рівня кандидатів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст