Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Не маю ілюзій, що влада облишила спроби нас знищити — Інтерв’ю з директором НАБУ Артемом Ситником

Не маю ілюзій, що влада облишила спроби нас знищити — Інтерв’ю з директором НАБУ Артемом Ситником

12.03.2018
Автор:
Переглядів : 2110

Директор Антикорупційного бюро не стримується, критикуючи владу, й переконує, що спроби знищити НАБУ — не завершилися.

Чи створять Антикорупційний суд, хто винен у розкритті агентів під прикриттям, чому міський голова Одеси повернувся до України після оголошення підозри та чи збирається директор НАБУ йти у відставку — читайте в інтерв'ю Артема Ситника Громадському.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час інтерв'ю Громадському, Київ, 28 лютого 2018 року

Найочікуваніша подія цього року — створення Антикорупційного суду. Про це говорять і парламентарі, й міжнародні партнери. Які ви бачите головні ризики цього законопроекту?

По-перше, в законі явно завищені вимоги до кандидатів на посади суддів в Антикорупційний суд. Я, чесно кажучи, не маю знайомих, які могли б їм відповідали. Ми ризикуємо, що взагалі ніхто не подасться, ніхто просто не відповідатиме цим критеріям.

Друга проблема, щодо якої буде найгарячіша дискусія — це порядок добору. Там є Рада міжнародних експертів і наразі не можуть дійти компромісу, які ж повноваження вони матимуть. Це постійно супроводжується політичними спекуляціями про втручання в державний суверенітет. На мою думку, ніякого втручання немає.

Також сумнівним є те, що в законі не визначена кількість суддів у цьому суді, а це все перекладається на судову адміністрацію. Це може бути елементом тиску на Антикорупційний суд. А якщо чинитиметься тиск — сенсу створювати цей орган немає.

Згадайте новину: Артем Ситник став першим директором Національного антикорупційного бюро України

А що буде зі справами, які вже слухаються в судах? Приміром, справа екс-голови ДФС Романа Насірова?

Якщо проаналізувати, то швидше буде створити Антикорупційний суд і розглядати справу там, аніж робити це в судах, що вже існують. Якщо слухати такими темпами, як тепер, знадобиться кілька років на розгляд справи.

Ви рахували, скільки потрібно буде суддів у Антикорупційному суді для справ НАБУ?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст