Головна Блог Новини Найсправедливіший Печерський суд не дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти екс-секретаря РНБО Клюєва (Суддя Писанець В.А)

Найсправедливіший Печерський суд не дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти екс-секретаря РНБО Клюєва (Суддя Писанець В.А)

28.01.2017
Автор:
Переглядів : 1812

Печерський райсуд Києва відмовився дозволити Генеральній прокуратурі почати заочне розслідування проти екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Клюєва.

Про це йдеться в ухвалі суду від 25 січня.

Згідно з текстом документа, ГПУ підозрює Клюєва у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів із застосуванням фізичного насильства, а також в організації перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством.

Повідомлення про зміну раніше оголошеної підозри Клюєву складено 15 березня 2016 року. Стороною обвинувачення стверджується, що суть обґрунтованої підозри Клюєва полягає в незаконних діях останнього як колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України, які проявились у виконанні протиправної вказівки колишнього президента Віктора Януковича з організації здійснення в період з 22 по 29 листопада 2013 незаконного розгону учасників акції протесту, які перебували на Майдані Незалежності в Києві. Читайте також Суд ЄС частково задовольнив скарги Януковичів та Клюєва на санкції

28 лютого 2014 року Клюєва було оголошено у розшук. СБУ встановила, що Клюєв перебуває на території Росії.

В свою чергу слідчий суддя вирішив, що наведені у клопотанні доводи сторони обвинувачення про виклик обвинуваченного до слідчого шляхом відправлення йому поштовим зв'язком письмових повідомлень під час проведення досудового розслідування не підтверджені в судовому засіданні належними доказами, оскільки матеріали, додані до клопотання, таких доказів не містять.

Також суд вирішив, що інформація про перебування Клюєва на території РФ є припущенням і документально не підтверджена. У зв'язку із цим суд повернув клопотання Генпрокуратурі як таке, що не відповідає нормам Кримінально-процесуального кодексу.

Джерело: УНІАН

Зокрема суддя Печерського районного суду м. Києва Писанець В. А присудив: "Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Лодочникова Д.О. про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000001025 від 07.10.2014 за підозрою колишнього Секретаря Ради національної безпеки і оборони України ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ст. 340, ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 365 КК України - повернути старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Лодочникову Д.О."

І ГОЛОВНЕ: УХВАЛА ОСКАРЖЕННЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ!

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст