Головна Блог Новини НАБУ: Запитання суддям не задають, або багато справ про корупцію лежать у судах більше року, і ніхто не збирається пояснювати чому…

НАБУ: Запитання суддям не задають, або багато справ про корупцію лежать у судах більше року, і ніхто не збирається пояснювати чому…

13.05.2017
Автор:
Переглядів : 1176

65 справ, розслідуваних детективами Національного антикорупційного бюро України, скерували до суду прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури станом на 30 квітня. Суди ухвалили рішення лише у 17 з них. 26 справ перебувають у стадії розгляду, а розгляд 22-х не розпочався.

Деякі справи лежать у судах без руху більше року. Серед причин затягування розгляду: проблеми з визначенням підсудності, неможливість сформувати склад суддів, неявка учасників, повернення обвинувального акту тощо.

Всі рекорди б’є справа про отримання неправомірної вигоди суддею Сєвєродонецького міського суду (відома як суддя з нерухомістю в Іспанії) – судовий розгляд не розпочато впродовж 14 місяців. 12 місяців у суді безрезультатно знаходиться справа про незаконний вплив на міністра економічного розвитку та торгівлі, впродовж 11 місяців — справа про отримання неправомірної вигоди начальницею відділу прокуратури Кіровоградської області.

Про інші справи, що потрапили до антирейтингу — в інфографіці.

Інфографіка у кращій якості:

https://www.flickr.com/photos/nab_ukr/33819405633/in/dateposted/

https://www.flickr.com/photos/nab_ukr/33819405513/in/photostream/

https://www.flickr.com/photos/nab_ukr/33819405473/in/photostream/

Детальніше про ситуацію зі справами, які розслідували детективи НАБУ – у нашому Реєстрі.

Станом на 30 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду 65 обвинувальних актів.

Загалом у роботі детективів Бюро перебуває 328 проваджень.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст