Головна Блог Аналітична стаття Теми Мораторій на відчуження гуртожитків до 1 січня 2022 року

Мораторій на відчуження гуртожитків до 1 січня 2022 року

01.02.2018
Переглядів : 4146

Користуйтеся консультаціями: Особливості звернення стягнення на майно іпотекодавця в умовах дії мораторію

Іпотечні лабіринти: в пошуках прав на предмет іпотеки

Штрафи за порушення податкового законодавства

ВТРАТА ПРАВА НА КОРИСТУВАННЯ ЖИТЛОМ ЧИ ПОЗБАВЛЕННЯ ТАКОГО ПРАВА?

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Щодо запровадження мораторію на відчуження у будь-який спосіб гуртожитків як об’єктів нерухомого майна

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» від 05.04.2017 за № 1999-VIII (далі – Закон № 1999-VIII), який набув чинності 04 червня 2017 року, були внесені зміни в пункт 3 розділу VIII "Прикінцеві положення" Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» про запровадження мораторію на виселення з гуртожитків мешканців (крім виселення мешканців гуртожитків за рішенням суду) та відчуження (крім передачі у комунальну власність відповідних міських, селищних, сільських рад відповідно до цього Закону) гуртожитків:

- що перебувають у повному господарському віданні або оперативному управлінні підприємств, організацій, установ незалежно від форми власності;

- що увійшли до статутних фондів чи капіталів акціонерних чи колективних товариств (організацій), створених у процесі приватизації чи корпоратизації (у тому числі тих, що в подальшому були передані до статутних капіталів (фондів) інших юридичних осіб або відчужені в інший спосіб).

Мораторій запроваджується протягом строку реалізації Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2017-2021 роки.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст