Головна Блог Новини Мінрегіон НЕ буде виконувати рішення суду апеляційної інстанції, яким скасований наказ про затвердження нового ДБН - «Планування і забудова територій»

Мінрегіон НЕ буде виконувати рішення суду апеляційної інстанції, яким скасований наказ про затвердження нового ДБН - «Планування і забудова територій»

01.07.2019
Автор:
Переглядів : 4691

Нові державні будівельні норми щодо містобудування, а саме ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», є чинними і продовжують діяти, незважаючи на опір та сплановану кампанію проти вступу їх в дію.

Згадайте новину: Мінрегіон надав роз’яснення щодо узгодження проектів будівництва з новим ДБН щодо планування та забудови територій, який вступив у дію з 1 вересня

На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Днями Шостим апеляційним судом було скасовано всі попередні рішення щодо оскарження чинності нових ДБН «Планування і забудова територій» та визнано нечинним наказ Мінрегіону №100 щодо затвердження цих ДБН, проте не самі ДБН. Тому хочу прояснити ситуацію. Визнання цього наказу нечинним ніяк не впливає на чинність самих ДБН. Наказ – лише технічний інструмент, який затверджує і дає старт для публікації державних будівельних норм, після чого вони набувають чинності відповідно до закону і не можуть бути зупинені в інший спосіб. Це незворотний процес і тому дія даних ДБН не призупинялася ні на мить. До уваги всіх, хто якось намагається нівелювати ці позитивні зміни у галузі – ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» є чинними і продовжують діяти!» – сказав він.

Згадайте новину: Мінрегіон. У “червоних списках” міститься близько 60-ти будівельних “табу”, на які неможливо буде отримати погодження відхилення від ДБН

Парцхаладзе підкреслив, що Мінрегіон при цьому продовжує захищати безпеку і комфорт людей у всіх інстанціях, зокрема, готує подавати касацію. Адже нові вимоги, проти вступу яких була спланована ця кампанія, містять понад 50 принципово якісних змін для покращення життя людей. Зокрема, було введено:

— обмеження висотності забудови у містах – нове поняття «блакитні лінії»;

— обмеження забудови у зелених зонах – нове поняття «зелені лінії», які визначають межі ландшафтних та рекреаційних територій, на яких заборонено будівництво;

— обмеження щільності забудови, яке забороняє її підвищення у декілька разів;

— обов’язкове будівництво дитячих садків і шкіл у житловій забудові;

— збільшення майданчиків для відпочинку та спорту в житловій забудові;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст