Головна Блог Новини Міністр юстиції розповів, коли планують ліквідувати Антирейдерську комісію у сфері державної реєстрації

Міністр юстиції розповів, коли планують ліквідувати Антирейдерську комісію у сфері державної реєстрації

20.09.2019
Переглядів : 3409

Денис Малюська пропонує передати судам функції Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, а програмне забезпечення реєстрів нерухомості та корпоративних прав — переписати відкритим кодом, повідомляє sud.ua

Міністр юстиції Денис Малюска в інтерв’ю bihus.info розповів про ключові позиції в діяльності міністерства.

Окремої уваги заслуговують тези міністра щодо подальшої антирейдерської діяльності відомства, зокрема, в частині реформування Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації (т. зв. Антирейдерської комісії), до якої було чимало запитань, а також щодо функціонування реєстрів.

1) Ліквідація «схем»

За словами Дениса Малюськи, довести зараз якісь порушення, що мали місце в міністерстві, досить складно.

«Зараз я попросив наш профільний департамент викласти онлайн всі рішення Антирейдерської комісії. Тобто юридична спільнота зможе побачити, чому підприємство А могло домогтися від Комісії певного рішення, а підприємство Б — ні».

2) Оновлення Антирейдерської комісії

«Зараз ми напрацювали механізм, який вже підтриманий постановою Кабміну, про можливість залучити іноземних донорів, які зможуть найняти нам висококваліфікованих високооплачуваних юристів на юридичному ринку, які б здійснювали первинну обробку скарг, що надходять до Мін’юсту.

Більша частина буде автономно аналізувати скарги та надавати їх Комісії, але я підозрюю, що ми подивимося на цих людей і, якщо нам вдасться знайти серед них адекватних та високопрофесійних людей, включимо їх безпосередньо до складу Комісії.

Нова постанова КМУ дозволяє так зробити».

3) Функції Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації можуть передати судам, саму Комісію — ліквідують

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст