Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Міністр юстиції Петренко – про спецконфіскацію, декларації, НАЗК, позови проти Росії та реконструкцію Лук'янівки

Міністр юстиції Петренко – про спецконфіскацію, декларації, НАЗК, позови проти Росії та реконструкцію Лук'янівки

24.12.2016
Автор:
Переглядів : 1197

Міністр юстиції Павло Петренко – один із давніх соратників і друзів колишнього прем'єра Арсенія Яценюка.

Як і колишній прем'єр, він родом з Чернівців, де з відзнакою закінчив Національний університет імені Юрія Федьковича за спеціальністю правознавство.

У велику політику Петренко потрапив у 2009-му, очоливши юридичний департамент новоствореної партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка. Пліч-о-пліч Петренко і Яценюк йшли й подальші роки. Коли в 2013 році ФЗ фактично влився в "Батьківщину" Юлії Тимошенко, Петренко став одним із заступників голови партії та депутатом однойменної фракції.

Під час Євромайдану був одним із засновників юридичного центру Штабу національного спротиву, а 27 лютого 2014 року вперше увійшов до складу уряду нової влади, очоливши міністерство юстиції. І на відміну від Яценюка, Петренко продовжує працювати в уряді за квотою партії фракції "Народний фронт" вже у третьому складі кабміну.

Вспомните новость: Новая спецконфискация: как правительство намерено вернуть миллиарды Януковича

Під час інтерв'ю він справляє враження радше не політика, а юриста, який воліє оминати складні теми, як-от позови проти Росії або роботу НАЗК, про що Петренко відвертий лише не під запис. І тут мав би бути текст, розказаний міністром.

Друге враження, що складається під час спілкування з ним – за посаду Петренко не тримається. Він цього і сам не приховує, говорячи про те, що коли зрозуміє, що парламент не спроможний генерувати потрібні рішення – просто піде з посади. Його кабінет напівпорожній, в шафах небагато книг, які можна швидко забрати.

Поки що Петренко збирає голоси за потрібні йому законопроекти. Під час свого першого інтерв'ю для УП, що записувалося напередодні річного звіту міністра за останній рік роботи в Кабміні, Петренко розповів про складнощі роботи з депутатами і голосування за законопроект про спецконфіскацію, про те, коли будуть відчутні результати судової реформи, конфлікт з НАЗК, позови проти Росії та долю сумнозвісного Лук'янівського СІЗО.

НЕ МОЖНА ДВА РОКИ ПРОЯВЛЯТИ, ЯК ДЕРЖАВА, БЕЗСИЛЛЯ У ПОВЕРНЕННІ КОШТІВ, ЩО ЗНАХОДЯТЬСЯ В УКРАЇНИ

– Ви – один з міністрів-"довгожителів", працюєте вже в третьому складі уряду. Можете сказати про основні відмінності між прем'єром-Яценюком і прем'єром-Гройсманом?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст