Головна Блог Новини Міністр Кабінету міністрів Дубілет розповів, як працюватиме електронна довіреність

Міністр Кабінету міністрів Дубілет розповів, як працюватиме електронна довіреність

18.11.2019
Переглядів : 3588

За його словами, потрібно додати кілька рядків у закон. Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет анонсував запровадження елекронних нотаріальних довіреностей найближчим часом. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", йдеться на сайті tsn.ua

"Я сподіваюсь, що вже цього року ми зможемо запровадити електронні довіреності. Можна буде відправити електронною формою її (довіреність - ред.) на будь-який e-mail і просто там, де треба, показати. І не потрібно буде витрачати час та гроші на пересилання паперових документів", - розповів Дубілет.

За його словами, фізична присутність тепер не потрібна. "Чому мені дуже подобається цей проєкт? Тому що для нього взагалі не потрібно жодних витрат. У нотаріусів вже є все обладнання, просто потрібно дописати кілька рядків у законі, впевнитись в тому, що ті, хто беруть довіреності, прийматимуть в електронній формі також, і це не складно - проєкт працюватиме", - пояснив міністр Кабміну.

Зазначається, що така послуга у нотаріуса не буде коштувати дорожче. "Ми прописуємо у законі те, що коли нотаріус робить нотаріальну довіреність, за бажанням клієнта він зможе безкоштовно отримати ще й електронну довіреність", - додав він.

Згадайте новину: Мін'юст використовуватиме Google Authentificator для боротьби з рейдерством у сфері реєстрації нерухомості - Дубілет

Нагадаємо, раніше Дубілет заявив, що проєкт "Держава в смартфоні" не потребуватиме На "Державу в смартфоні" не потрібен рядок у бюджеті - Дубілет окремого рядка в державному бюджеті, бо він стосується майже всієї роботи, яку робить уряд.

Згадайте новину:ЦИТАТА МІСЯЦЯ: Такий папірець як"«Згода на обробку персональних даних»" буде скоро відмінено- Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст