Головна Блог Новини Міністерство юстиції визнане найбільш відкритим державним органом України

Міністерство юстиції визнане найбільш відкритим державним органом України

25.09.2017
Переглядів : 1410

Міністерство юстиції стало переможцем премії Open Data Award у номінації Open Data Government – за найвищі стандарти публікації відкритих даних центральними органами управління.

«Мін'юст визнали найбільш відкритим державним органом. Дякую усім працівникам Міністерства юстиції, завдяки щоденній та кропіткій роботі яких запроваджуються зміни. І дуже вдячний нашим друзям та партнерам Transparency International Україна, які номінували Мін’юст в цій категорії», - прокоментував отримання відзнаки Міністр юстиції Павло Петренко.

Згадайте новину:Мін'юст здійснюватиме моніторинг реєстраційних дій

На його переконання, відзнака є заслуженою, оскільки за останні 3 роки командою Мін'юсту була проведена величезна робота для того, щоб такі поняття як відкритість та прозорість стали реальністю для нашої країни.

Зокрема, Мін’юст першим в Україні відкрив всі без виключення реєстри; запустив «Онлайн будинок юстиції», де українці можуть отримати всі послуги в режимі он-лайн без необхідності виходити з дому та спілкуватися з чиновниками; запустив повністю прозорі електронні торги арештованим майном OpenMarket (раніше - CETAM) та процеси децентралізації з передачею права надання послуг місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.

«Міністерство юстиції домоглося того, що Україна першою в світі законодавчо встановила вимогу компаніям вказувати свого реального власника. Ця інформація нині розміщується у відкритому доступі в бізнес-реєстрі. Наступним кроком у забезпеченні відкритості в цьому напрямку став запуск разом з Open Ownership та Transparency International процесу приєднання до глобальної бази кінцевих власників компаній», - додав очільник Мін’юсту.

Згадайте новину: Співробітники виконавчої служби Мін’юсту пройшли перевірку поліграфом на предмет можливих протиправних дій: фактів вимагання не зафіксовано, - Мін’юст

Водночас він наголосив: ще не всі заплановані реформи здійснені, тож ця нагорода стане додатковою мотивацією продовжувати роботу над реалізацією подальших змін у сфері юстиції.

Джерело: Міністерство Юстиції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст