Головна Блог Новини Міністерство юстиції провело першу відкриту колегію за участю представників усіх структурних підрозділів - міністр юстиції Петренко

Міністерство юстиції провело першу відкриту колегію за участю представників усіх структурних підрозділів - міністр юстиції Петренко

17.02.2017
Переглядів : 1415

Сьогодні під головуванням Міністра юстиції Павла Петренка пройшла перша відкрита Колегія Мін’юсту за участю представників всіх структурних підрозділів органу. В ході колегії було підбито підсумки роботи міністерства у 2016 році та затверджено Стратегічний план роботи Мінюсту на найближчі 3 роки.

«Це перша колегія, яка проходить повністю публічно із запрошенням представників громадянського суспільства та міжнародних організацій. Ми сьогодні підбиваємо підсумки роботи Мін’юсту за 2016 рік і визначаємо стратегічний план роботи органу на 2017-2019 роки», - зазначив під час виступу Міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, стратегічний план діяльності Мін'юсту був розроблений вперше в сучасній історії органу виконавчої влади. Цей документ стане дорожньою картою для кожного співробітника системи юстиції у реалізації тих змін і реформ, які стосуються мільйонів українців.

Вспомните новость: Министр юстиции Петренко говорит, что ни одна DDoS-атака на госреестры не была успешной

«Основне завдання, яке ми перед собою поставили – повернення справедливості й закону в кожну домівку. Передовсім, це обізнаність кожного українця у своїх правах і уміння захищати їх», - наголосив Міністр юстиції.

Він поінформував присутніх, що за останні кілька років було фактично демонтовано стару радянську систему органів юстиції. Було удвічі скорочено бюрократичний апарат, завершено структурну реформу відомства та забезпечено набір нових кадрів через системи відкритих конкурсів.

Так само було ліквідовано майже 500 радянських районних управлінь юстиції. За рахунок економії коштів було розширено систему безоплатної правової допомоги.

«Зараз Україна має найбільш розгалужену і прогресивну систему безоплатної допомоги. Майже 500 бюро правової допомоги функціонують по всій країні. У цих бюро працюють адвокати і юристи, які раніше не мали досвіду роботи на державній службі. Це люди, які прийшли за новою філософією конкурсних доборів. Про правильність рішення щодо розвитку системи правової допомоги говорить той факт, що кожного місяця 60-70 тисяч українців приходять до цих бюро, отримують безкоштовні консультацію та захист у суді», - заявив Павло Петренко.

Вспомните новость: Электронные торги арестованным имуществом принесли в госбюджет 200 млн грн - П.Петренко

Також важливим блоком роботи є розбудова антикорупційних органів та запуск системи електронного декларування. Міністерство юстиції безпосередньо було залучено до створення та запуску системи електронного декларування.

«Минулого року електронне декларування нарешті стало реальністю. Понад 100 тисяч посадовців подали електронні декларації, які є в загальному доступі і забезпечують максимальну прозорість системи звітності і контролю громадськості за державними службовцями», - сказав він.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст