Головна Блог Новини Мін’юст розробив технологічну картку роботи державних виконавців під час стягнення аліментів

Мін’юст розробив технологічну картку роботи державних виконавців під час стягнення аліментів

16.02.2018
Переглядів : 6589

Міністерство юстиції розробило Технологічну картку здійснення державним виконавцем судового рішення виконавчого провадження за напрямком стягнення аліментів.

«Карка чітко прописує порядок дій державних виконавців у повсякденній роботі зі стягнення аліментів з боржників », - зазначила заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко.

За її словами, документ убезпечить виконавців від помилок у ході виконання своїх обов’язків та дасть можливість забезпечити дотримання законних прав усіх сторін виконавчого провадження.

Користуйтесь консультацією: НЕ ОТРИМУЄШ АЛІМЕНТИ?

Технологічна картка детально описує процеси та дії виконавців на різних стадіях:

- початок примусового виконання,

- звернення стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника,

- заходи, що вживаються державним виконавцем у разі, якщо виконання рішення про стягнення аліментів не забезпечено шляхом звернення стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника,

- заходи, що вживаються державним виконавцем у разі погашення боржником заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Окрім цього, документ описує дії виконавця у разі закінчення строку, передбаченого законом для стягнення аліментів.

Джерело: Міністерство юстиції України

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст