Головна Блог Новини МІЖНАРОДНИЙ КРИМІНАЛЬНИЙ СУД ВИЗНАВ ОКУПАЦІЮ КРИМУ ВІЙСЬКОВИМ КОНФЛІКТОМ РОСІЇ ТА УКРАЇНИ

МІЖНАРОДНИЙ КРИМІНАЛЬНИЙ СУД ВИЗНАВ ОКУПАЦІЮ КРИМУ ВІЙСЬКОВИМ КОНФЛІКТОМ РОСІЇ ТА УКРАЇНИ

08.12.2018
Переглядів : 1509

Анексія і подальша окупація Криму та Севастополя Росією в 2014 році є міжнародним військовим конфліктом між Російською Федерацією і Україною, пише prm.ua

Як повідомили в прокуратурі АР Крим, такий висновок вказано в щорічній доповіді Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі.

Таким чином, МКС підтвердив кваліфікацію того, що відбувається на півострові, яка була дана в 2016 році. Відповідно до цієї оцінки до ситуації в Криму може бути застосовано міжнародне гуманітарне право.

У прокуратурі АРК зазначили, що МКС ще не дав свого висновку, чи можуть вважатися військовими злочинами такі дії в Росії на окупованому півострові, як переміщення і видворення місцевого населення, переміщення засуджених, порушення права власності і примус громадян України – жителів тимчасово окупованій території до служби в Збройних силах Російської Федерації. Але завершити аналіз цих питань в канцелярії прокурора МКС на предмет їх прийнятності для розгляду судом обіцяли в найкоротший час.

Згадайте новину: Ощадбанк здобув перемогу у розмірі 1,3 мільярда доларів США над РФ у Міжнародному арбітражі

Водночас в МКС нагадали про те, що Україна все ще не ратифікувала Римський статут – головний документ цієї міжнародної установи.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що документи стосовно захоплення українських кораблів біля Керченської протоки спрямовані до Міжнародного арбітражу в Гаазі.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст