Головна Блог Аналітична стаття Теми ЛИСТ-РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ВІД 01.11.2017 № 11265/20.5/46-17 «ЩОДО ВИКОНАННЯ ПРИВАТНИМ ВИКОНАВЦЕМ УХВАЛИ СУДУ ПРО НАКЛАДЕННЯ АРЕШТУ НА ГРОШОВІ КОШТИ».

ЛИСТ-РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ВІД 01.11.2017 № 11265/20.5/46-17 «ЩОДО ВИКОНАННЯ ПРИВАТНИМ ВИКОНАВЦЕМ УХВАЛИ СУДУ ПРО НАКЛАДЕННЯ АРЕШТУ НА ГРОШОВІ КОШТИ».

16.02.2018
Автор:
Переглядів : 5424

Читайте статті: Зняття арешту з майна у кримінальному провадженні: теорія та практика (частина 1).

Допуск адвоката до участі в проведенні обшуку згідно КПК України

Проблема визначення правого статусу тимчасово вилученого майна, на яке не було накладено арешт, у кримінальному провадженні

Користуйтесь консультаціями: Як захищати клієнта під час ОБШУКУ та чи оскаржується обшук у апеляційному суді ???

Какие типовые ошибки допускают следственные судьи, идя на поводу у прокуратуры?

ЛИСТ-РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ВІД 01.11.2017 № 11265/20.5/46-17 «ЩОДО ВИКОНАННЯ ПРИВАТНИМ ВИКОНАВЦЕМ УХВАЛИ СУДУ ПРО НАКЛАДЕННЯ АРЕШТУ НА ГРОШОВІ КОШТИ».

\Приватним виконавцям

З метою однакового застосування приватними виконавцями положень законодавства при здійсненні примусового виконання судових рішень, Міністерство юстиції України на підставі підпункту 8327 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 липня 2014 року № 228, надає роз’яснення щодо виконання приватним виконавцем ухвали суду про накладення арешту на грошові кошти.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» примусове виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб) (далі – рішень) покладається на органи державної виконавчої служби та у визначених Законом України «Про виконавче провадження» (далі – Закон) випадках - на приватних виконавців.

Пунктом 2 статті 3 Закону передбачено, що у випадках, передбачених законом, примусовому виконанню підлягають, зокрема, ухвали судів у цивільних та господарських справах.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст