Головна Блог Аналітична стаття Теми Конвоювання обвинувачених (підсудних), засуджених із установ попереднього ув’язнення до судів та охорона їх під час судових засідань, а також конвоювання їх у зворотному напрямку здійснюються військовими частинами та підрозділами Національної гвардії Укра

Конвоювання обвинувачених (підсудних), засуджених із установ попереднього ув’язнення до судів та охорона їх під час судових засідань, а також конвоювання їх у зворотному напрямку здійснюються військовими частинами та підрозділами Національної гвардії Укра

20.03.2018
Автор:
Переглядів : 9418

Це передбачено Інструкцією з організації конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів, затвердженою спільним наказом від 26.05.2015 № 613/785/5/30/29/67/68.

Попередній наказ від 16 жовтня 1996 року № 705/37/5/17-398 1-3/503/239, яким була затверджена відповідна Інструкція, визнається таким, що втратив чинність.

ІНСТРУКЦІЯ

з організації конвоювання та тримання в судах обвинувачених

(підсудних), засуджених за вимогою судів

1. Конвоювання обвинувачених (підсудних), засуджених із установ попереднього ув’язнення до судів та охорона їх під час судових засідань, а також конвоювання їх у зворотному напрямку здійснюються військовими частинами та підрозділами Національної гвардії України (далі – військові частини) та органами внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України (далі – органи внутрішніх справ) за місцем їх дислокації.

2. Конвоювання на засідання судів засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань, до установ попереднього ув’язнення в населені пункти, де розміщуються суди, здійснюється військовими частинами, а з цих установ на засідання суду – вартами військових частин та/або органів внутрішніх справ відповідно до законодавства.

3. Подання про прийняття судів для обслуговування військовими частинами (органами внутрішніх справ) подаються судами або територіальними управліннями Державної судової адміністрації України (далі – ТУ ДСА України) до Міністерства внутрішніх справ України (далі – МВС). ТУ ДСА України подають подання стосовно місцевих загальних судів. Перелік судів, які обслуговуються військовими частинами та органами внутрішніх справ, затверджує Міністр внутрішніх справ України.

4. Наказ про прийняття для обслуговування судів військовими частинами видає командувач Національної гвардії України, а доручення органам внутрішніх справ – начальники головних управлінь і управлінь МВС в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі – ГУМВС (УМВС)).

5. З надходженням розпорядження від командувача Національної гвардії України (начальника ГУМВС (УМВС)) щодо прийняття для обслуговування суду створюється міжвідомча комісія, до складу якої входять: представники військової частини, органу внутрішніх справ, суду та ТУ ДСА України.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст