Головна Блог Новини Кому не допоможе "Резерв+" і коли потрібно йти в ТЦК

Кому не допоможе "Резерв+" і коли потрібно йти в ТЦК

26.06.2024
Переглядів : 34268

До 16 липня військовозобов'язані чоловіки ще мають змогу оновити свої дані. Це можна зробити кількома шляхами: через ЦНАП, ТЦК СП чи застосунок "Резерв+". Якщо ви зробили це через програму, то лише залежно від мети похід до військкомату є обов'язковим.

Про це в коментарі розповіла адвокат АО "Legal Strategy" Віолета Монастирська.

Чи потрібно йти в ТЦК, якщо є "Резерв+"

"Важливо розуміти, що наявність застосунку "Резерв+" не нівелює обов'язку з'явитися до ТЦК. Між додатком і ТЦК не стоїть знак рівності", - наголошує адвокат.

Згадайте новину: Чи треба довідка про несудимість для ТЦК, якщо при оновленні даних "розшук"

Навіть за наявності оновлених даних у застосунку відвідати ТЦК потрібно тим, хто хоче стати на облік, отримати бронювання, право на відстрочку, отримав направлення на ВЛК або мобілізаційне розпорядження.

Усе це можливо зробити лише через ТЦК. Застосунок "Резерв+" відповідних функцій не підтримує, каже Монастирська.

Водночас "Резерв+" генерує QR-код, який має таку саму юридичну силу, що й паперовий військово-обліковий документ. Його можна пред'явити при перевірці документів представникам ТЦК або поліції.

Через застосунок також можна виправити дані, якщо вони з помилкою, без походу до ТЦК. Це можуть зробити військовослужбовці, які стоять на обліку. Опція працює для військових, чий статус не відображається в реєстрі "Оберіг".

Згадайте новину: Якщо ТЦК відмовляється приймати документи в Резерв+, то що робити?

"Виправити дані онлайн також можуть військовозобов'язані, чиї дані не знайдено в системі. Для цього необхідно заповнити заявку, яка надходить до реєстру "Оберіг" для виправлення даних. Інформація оновлюється дистанційно і для цього не потрібно йти до ТЦК", - каже Віолетта.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст