Головна Блог Новини Комісія, куди входить ТЦК, зможе скасувати раніше прийняте рішення про надання відстрочки у разі втрати підстав

Комісія, куди входить ТЦК, зможе скасувати раніше прийняте рішення про надання відстрочки у разі втрати підстав

20.05.2024
Переглядів : 6003

Комісія, куди входить ТЦК, може скасувати раніше прийняте нею рішення про надання відстрочки, про що повідомляється заявнику письмово не пізніше ніж на наступний день після ухвалення такого рішення за формою. (Джерело: «Судово-юридична газета» )

Кабмін вніс зміни до Положення про ТЦК – тепер вони перевірятимуть підстави надання відстрочок. Відповідні зміни внесені постановою Кабміну від 16 травня 2024 р. №558 до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Крім того, постановою Кабміну від 16 травня №560 визначено порядок оформлення відстрочок. Так, за наявності підстав для одержання відстрочки військовозобов’язані (крім заброньованих) особисто подають на ім’я голови комісії районного (міського) ТЦК або його відділу заяву за формою, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку.

Згадайте новину: Уряд затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період (Постанова КМУ від 16.05.2024 р. № 560)

Заява має бути подана за формою, визначеною у додатку до Порядку, затвердженого постановою 560 (наводимо нижче зразок заяви).

Також до неї додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку – теж за встановленим переліком, який визначений додатком до постанови.

Хто розглядає заяву про відстрочку

Так, для розгляду питань надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період при районних (міських) ТЦК (відокремлених відділах) утворюються комісії у такому складі:

  • голова комісії — керівник районного (міського) ТЦК (відокремленого відділу);
  • члени комісії — представники апарату, структурних підрозділів (освіти та науки, охорони здоров’я, соціального захисту населення, служби у справах дітей, центру надання адміністративних послуг) районної, міської держадміністрації (військової адміністрації).

Комісія вивчає отримані заяву та підтвердні документи, оцінює законність підстав для надання відстрочки, за потреби готує запити до відповідних органів державної влади для отримання інформації, що підтверджує право заявника на відстрочку, або використовує інформацію з публічних електронних реєстрів.

Комісія зобов’язана розглянути отримані на розгляд заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, протягом 7 днів з дати надходження, але не пізніше ніж протягом наступного дня від дати отримання інформації на запити до органів державної влади.

Пользуйтесь консультацией: У кого заберут отсрочку от мобилизации. Закон № 10449

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст